Tata želio motivirati kćer da izgubi kilograme pa se našao na udaru kritika

Tata želio motivirati kćer da izgubi kilograme pa se našao na udaru kritika
Foto: 123RF, Reddit

ZA većinu roditelja prirodno je nastaviti se brinuti oko nezdravih navika njihove djece, čak i kad ona odsele iz roditeljskog doma. No, jedan tata je na popularnoj stranici Reddit izazvao pravu raspravu nakon što je priznao da planira plaćati svojoj kćeri da vježba.

"Sve sam više zabrinut zbog težine svoje kćeri. To je prestalo biti samo estetski problem i iskreno se brinem za njezino zdravlje", napisao je zabrinuti tata.

Kako je objasnio, njegova kćer ima 22 godine i trenutno zbog odlaska na fakultet živi u drugom gradu.

"Naš dogovor je da plaćam njezinu školarinu i stanarinu, a ona ima honorarni posao kojim pokriva trošak za namirnice, račune za komunalne usluge itd", napisao je te dodao kako njegova kći želi zarađivati više kako bi imala dodatni novac za odjeću i slične stvari.

Priznao je i da je već razgovarao s njom o prekomjernoj težini te mu je ona rekla kako zbog brojnih drugih obaveza, posla i školovanja nema vremena za odlaske u teretanu.

"Predložio sam da ću joj, ako krene odlaziti u teretanu, početi davati dodatan novac"; objasnio je te dodao kako bi tako njegova kći trebala manje raditi pa bi imala više vremena za vježbanje i brigu o svom zdravlju. Nada se da bi je to napokon motiviralo.

Naveo je da je plaća 15 dolara po svakom satu provedenom u teretani te je nije želio plaćati po izgubljenim kilograma jer strahuje da će je to dovesti do nezdravih prehrambenih navika. No, njegova supruga se ne slaže s njegovim potezom pa je odlučio provjeriti što drugi ljudi misle.

Ipak, nije očekivao da će njegova objava izazvati raspravu u koju će se uključiti više od tisuću ljudi. Iako većina ne misli da je napravio katastrofalnu pogrešku i da je podbacio kao roditelj, uglavnom se slažu da bi trebao pronaći drugačiji način motivacije.

"Moja mama je provela posljednjih deset godina pokušavajući kontrolirati moju težinu podmićivanjem, plaćanjem privatnih trenera i na mnoge druge načine", piše u jednom od anonimnih komentara, a autor priznaje kako je njegova mama time postigla samo da se još više udalje jedno od drugoga.

"Puno pametnije bi ti bilo da svoj novac potrošiš na nutricionista koji će savjetovati tvoju kćer o zdravim prehrambenim navikama", poručio mu je drugi.

Ipak, bilo je i onih koji su podržali njegov postupak.

"Većina roditelja to rješava puno drugačije - bilo da prisiljavaju odraslu djecu na dijetu ili ih maltretiraju da izgube kilograme. Ovo zvuči kao idealna alternativa", stoji u jednom od komentara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara