Tko će još, nakon ove papine poruke, reći da je dojenje u crkvi - nedolično?

Tko će još, nakon ove papine poruke, reći da je dojenje u crkvi - nedolično?

Foto: 123rf

JOŠ jednom, nakon nebrojeno mnogo puta do sada, papa Franjo i opet je poručio isto: "Ako je dijete gladno, pa dajte ga nahranite!". 

Posljednji put to je poručio na tradicionalnoj ceremoniji u Sikstinskoj kapeli gdje se kao i uvijek okupilo mnogo svijeta, a kako je sama ceremonija duga, normalno je da djeca nemaju strpljenja i da su gladna. "Pa to je barem normalno. Djeca plaču jer su gladna i trebaju hranu da budu bolje. Zato vi majke koje dojite nikada ne dvojite kada je u pitanju hrana vašeg djeteta. Podojite ih gdje god bili - u javnosti ili crkvi. Pa barem je crkva mjesto na kojem želimo da se okuplja što više mladih i djece. Dojite bez straha baš kao što je Djevica Marija dojila Isusa.", poručio je.

I to je samo jedan u nizu njegovih javnih, simpatičnih kao i uvijek istupa na tu temu. Čak je jednom zgodom ispričao kada je na svojoj službenoj misi prolazio pored majke koja je u rukama držala uplakano dijete. "Pitao sam je li njeno dijete gladno? Jer ako je, neka ga nahrani. Mama je bila sramežljiva i tiho rekla da ju je sram dojiti u javnosti, na što sam je podsjetio da njena uloga i jest ta da svoju bebu nahrani onda kada je beba gladna. Zato i ima mlijeka. Kada bi barem tako lako kako majka podiji svoje dijete mogli ispraviti i probleme s gladnima u svijetu. Kada bi barem bilo tako lako nahraniti svijet jer kako majka ima dovoljno mlijeka za svoje dijete, tako i u svijetu ima dovoljno hrane za sve, ali dok jedni hranu bacaju, drugi gladuju. Kada bi barem sve humanitarne organizacije mogle jednostavno reći - ne bacajte hranu, dajte je onima koji nemaju, spasili bi svijet baš kao što majke spašavaju svoje bebe hranom koju imaju. I neka vas nikada ne bude sram nahraniti gladna usta, ma gdje god bili.", poručuje papa Franjo i mi ne možemo da se ne složimo s njim. 

Jer dojenje i majčine njedre grudi pune mlijeka tu su samo zato da nahrane bebe - kada god i gdje god je potrebno. Kada bi barem tako jednostavno mogli nahraniti sve gladne i nemoćne.  

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara