Trudne medicinske sestre rade tijekom pandemije i šalju ljudima važnu poruku

Trudne medicinske sestre rade tijekom pandemije i šalju ljudima važnu poruku
Foto: Facebook

ČETIRI medicinske sestre s odjela hitne pomoći bolnice UNC REX Healthcare u Raleighu, gradu u Sjevernoj Karolini, igrom slučaja su ostale trudne otprilike u isto vrijeme. Sada, u vrijeme pandemije covida-19, i dalje rade svoj posao. 

Postale su viralne nakon što su putem Facebooka podijelile važnu poruku koja se šalje i u Hrvatskoj, a to je “ostanite doma”.

“Naše bebe su došle raditi zbog vas. Ostanite doma zbog njih”, stoji na papirima koje drže u rukama i poziraju na svom radnom mjestu.

Jedna od njih, Courtney Ames Hart, fotografiju je objavila na svom Facebook profilu uz pojašnjenje: “Ne samo da mi radimo u vrijeme ove pandemije nego i naše nerođene bebe. Molim vas da to imate na umu prije nego što odlučite izaći iz kuće”.

Iako se trudnicama savjetuje da budu vrlo oprezne jer su, prema nekim istraživanjima, podložnije respiratornim infekcijama, ove četiri žene i dalje rade, poput mnogih drugih. 

“Naravno da brinemo, ali pokušavamo ići dan po dan i biti pripremljene koliko je god to moguće”, rekla je Hart za WRAL News. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara