Učiteljica šestogodišnjacima ubila čaroliju Božića pa dobila otkaz

Učiteljica šestogodišnjacima ubila čaroliju Božića pa dobila otkaz
Foto: 123RF

UČITELJICA na zamjeni glavna je tema roditelja u Americi nakon što je šestogodišnjim učenicima rekla da Djed Božićnjak ne postoji te da su roditelji oni koji kupuju darove i stavljaju ih pod drvce.

Ali tu nije stala. Djeci je otkrila da ne postoje ni Zubić Vila, Uskršnji Zec i čarolija te da sobovi ne mogu letjeti.

Sve se odigralo u školi Cedar Hill u New Jerseyju, a roditelji su ogorčeni njenim postupkom.

“Rekla je djeci da Djed Božićnjak nije stvaran, da roditelji kupuju darove i stavljaju ih pod bor. Rekla im je da sobovi ne mogu letjeti i da vilenjaci ne postoje već da su to samo lutkice koje roditelji pomiču. Tu nije stala: pojasnila im je da Zubić Vila ne postoji i da se mama i tata noću ušuljaju u sobu i stave novac pod jastuk, a isto vrijedi i za Uskršnjeg Zeca. Odrasla žena ubila je duh našeg šestogodišnjaka i još 22 druge djece”, napisala je uzrujana mama Lisa Simek na Facebooku.

Roditelji su pokušali popraviti štetu, a ravnatelj škole Michael Raj kaže da je s učiteljicom razgovarao i ozbiljno shvatio situaciju. Dokaz tome je da je na kraju dobila i otkaz.

Stručnjaci kažu da djecu treba pustiti da vjeruju u čaroliju i likove iz bajki, Djeda Božićnjaka, Uskršnjeg Zeca, Zubić Vile, sobove i vilenjake sve dok sama ne počnu postavljati pitanja o njihovom postojanju, a to se najčešće događa u dobi između pet i sedam godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara