Ušuškane mrkvice

Ušuškane mrkvice
Foto: Pinterest
 
UMJESTO hrenovki u tijestu možete umotati i zdrave mrkvice. I pecivo s povrćem može biti ukusno i u to će vas uvjeriti ovaj recept.
 
Sastojci:
 
12 mrkvi srednje veličine
500 grama lisnatog testa
Sol
Ulje za prženje
 
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Lisnato tijesto odmrznite u frižideru preko noći ili ga ostavite 30 minuta prije pripreme na sobnoj temperaturi. Mrkve operite, očistite i prepolovite. Kuhajte ih u posoljenoj vodi dok ne omekšaju te ih ostavite da se ohlade.
 
Pržite ocijeđene komadiće na vrućem ulju dok ne porumene. Lisnato tijesto razvaljajte tanko i režite na kvadratiće. U svaki kvadratić umotajte mrkvu i povežite tijesto da se ne bi odmotalo tijekom pečenja.
 
Poredajte ih na papir za pečenje te stavite u posudu i pecite 15 minuta u pećnicu zagrijanoj na 220 stupnjeva. Služite ovo pecivo sa povrćem kao gricaklicu ili uz obrok.
 
Dobar tek!
 
 
 
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara