YouTuberi naljutili ljude nakon što su "vratili" dječaka s autizmom kojeg su udomili

YouTuberi naljutili ljude nakon što su "vratili" dječaka s autizmom kojeg su udomili
Foto: YouTube screenshot

32-GODIŠNJA Myka Stauffer i njen suprug James prije dvije i pol godine udomili su dječaka Huxleyja iz Kine. Ipak, sada su ga odlučili ‘vratiti’ jer, kako kažu, ‘dječak ima posebne potrebe kojih nisu bili svjesni’.

Naime, Huxley ima autizam, a oni su vijest potvrdili u videu koji su objavili na YouTube kanalu na kojem imaju 716 tisuća pretplatnika. Njihov potez je većinu razbjesnio.

“Kod međunarodnih udomljavanja postoje nepoznanice i stvari koje ne pišu na papirima. Kad je Huxley došao u naš dom, imao je puno više posebnih potreba kojih nismo bili svjesni i koje nam nitko nije napomenuo. Protekle dvije godine je prošao kroz bezbroj terapija i pokušali smo mu pomoći. Bilo nam je teško čuti zdravstvene profesionalce i njihove povratne informacije. Pokušali smo zadovoljiti njegove potrebe i pomoći mu jer ga istinski volimo”, kazao je James. 

Myka je u suzama dodala da se osjeća kao mama koja nije uspjela.

“Ružni komentari cijelu situaciju čine još težom. Posljednji mjeseci bili su užasni.”

Par nije htio otkriti što je točno s četverogodišnjim Huxleyjem kako bi zaštitili njegovu privatnost. James je samo dodao da je sada u obitelji u kojoj će biti zauvijek i koja je za njega savršena. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Myka Stauffer (@mykastauffer)

“Sretan je, napreduje, a njegova nova mama je zdravstvena djelatnica pa je doista sve odlično”, ističe.

Myka i James imaju i četvero svoje djece, ali njihov postupak je zgrozio ljude koji danima komentiraju slučaj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Myka Stauffer (@mykastauffer)

"Ne mogu vjerovati što ste učinili. Huxley nije kućni ljubimac, čak ni psu ili mački to neki ne bi napravili", "Zamisli da udomiš siroče iz Kine s posebnim potrebama, odvedeš ga kilometrima daleko od svega što poznaje i onda nakon nekoliko godina predaš nekom drugom. YouTube obitelji su zbilja šokantne", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara