Zašto bi osjetljiva i povučena djeca trebala odrastati uz kućnog ljubimca?

Zašto bi osjetljiva i povučena djeca trebala odrastati uz kućnog ljubimca?

Foto: Instagram

OSJETLJIVA i vrlo povučena djeca često su kreativna, više su zabrinuta za okolinu i mnogo emotivnije doživljavaju stvari oko sebe.

Takvu djecu iznimno je važno na vrijeme upoznati s ljubimcima, jer bi u suprotnom mogli razviti velik strah od životinja. Ako vidite da je dijete nesigurno i preplašeno u blizini tuđih ljubimaca, pobrinite se da što prije djetetu objasnite i pokažete koliko velike maze mogu biti ljubimci.

Na strahovima je potrebno raditi, jer ako ih budete ignorirali, oni će se gomilati, pa će dijete s godinama postajati sve povučenije i sve teže će ostvarivati nove socijalne kontakte.

Koje su najveće prednosti nabavke kućnog ljubimca za povučenu i strašljivu djecu?

1.    Prihvaćanje

Sramežljiva djeca često imaju problema sa sklapanjem prijateljstava. Njihova preplašenost često bude od strane vršnjaka prepoznata kao ćudljivost. Kućni ljubimac uvijek će biti tu za dijete, nikada ga neće osuđivati i biti zločest prema njemu, pa dobar odnos s ljubimcem može pozitivno djelovati na djetetovu interakciju i s ostatkom okoline.

2.    Vjernost

Ljubimci, osobito psi, poznati su po svojoj privrženosti vlasniku. Oni su puni ljubavi i vjerni u svim situacijama. Osjetljiva djeca često budu povrijeđena ako misle da ih roditelji ili odgajatelji ne tretiraju jednako kao ostalu djecu, no s ljubimcem se nikada neće osjećati zapostavljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3.    Druženje

Djeca su često ponosna na svoje ljubimce, žele ih naučiti nove stvari, pričati im, ali se njima i pohvaliti. Tako će ljubimci često potaknuti povučeno dijete na razgovor s vršnjacima. Uz temu ljubimca uvijek je lako započeti razgovor.

4.    Strpljenje

Sramežljiva i osjetljiva djeca često se loše nose s frustracijama. Uostalom, djeca nisu poznata po osobitoj strpljivosti, pa će ljubimac biti rješenje ovih problema. Dijete će biti svjesno da ljubimca treba nahraniti, prošetati ili okupati i vrlo brzo će se naučiti strpljenju i biti spremno svoje potrebe staviti na drugo mjesto.

Ako imate uvjete za ljubimca i dovoljno ljubavi prema životinjama, vrijeme je da nabavite jednog i dopustite mu da cijelu obitelj nauči ponešto o bezuvjetnom davanju, ljubavi, igri i zabavi.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara