Žene odgovaraju: Ako smo mi rađale s maskom, vi je možete nositi kad idete u trgovinu

Žene odgovaraju: Ako smo mi rađale s maskom, vi je možete nositi kad idete u trgovinu
Foto: Twitter

MNOGI još uvijek ne prihvaćaju da su maske obavezne u javnom prijevozu i trgovinama. Odbijaju ih nositi i pronalaze različite izgovore. Jedni vjeruju da je koronavirus izmišljen, a ima i onih koji kažu da ih maske smetaju, kao i da s njima na licu ne mogu disati. 

Novopečene majke to je prilično razljutilo i odlučile su da više neće šutjeti. Naime, maske su obavezne čak i u rađaonicama pa su mnoge donijele svoju djecu na svijet s njima na licu.

“Ako ja mogu nositi masku tijekom 38-satnog porođaja, carskog reza i oporavka, možete i vi kad na sat vremena morate u nabavku namirnica”, napisala je Jai Kershner koja je sina rodila 18. lipnja. Ona ima astmu, a masku je nosila od trenutka kad je ušla u bolnicu do odlaska kući pet dana kasnije. 

Za Good Morning America je rekla da su je na komentar natjerali ljudi koji odbijaju nositi maske i dolaze u sukobe s onima koji to čine.

Njen primjer slijedile su i druge majke.

“Rađala sam 33 sata i rodila s maskom, ošamarit ću iduću osobu koja se požali jer je mora nositi.”

“Za odlazak u trgovinu trebam majicu na kojoj piše: 'Rodila sam s maskom. Gdje je tvoja?'”

“Jedna moja prijateljica je rodila prije par tjedana i upravo sam saznala da je pritom morala nositi masku. Ako se to očekuje od žene koja istiskuje dijete iz vagine, ostali to isto mogu učiniti.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara