Znate li koliku moć, iscjeliteljsku moć, ima menstrualna krv?

Znate li koliku moć, iscjeliteljsku moć, ima menstrualna krv?

Foto: 123rf

ZNATE LI kakvu moć ima menstrualna krv? Znate li koliko je njena uloga velika u religijama i narodima koji ju gledaju kao na božanstvo smatrajući je jednom od najsvetijih supstanci majke zemlje, a mi je svi gledamo samo kao nešto što dođe jedno mjesečno i jedva čekamo da je se riješimo. 

I ne samo da je sveta, znanost je dokazala njenu ogromnu iscjeliteljsku moć!
 
Da se malo upoznamo s korijenima

Gnostički su kršćani svoju religiju nekada zvali Synesaktism  i svoje su korijene vukli od hinduističkog vjerovanja Shaktizma čiji su se temelji pak oslanjali na brojne tantričke rituale, među kojima i onaj najznačajniji - rituale s pićem besmrtnosti. Pogađate, riječ je o ispijanju menstrualne krvi koja je bogata super zdravim matičnim stanicama i zasta, dokazano je, može značajno povećati kapacitet matičnih stanica u organizmu kojima će regenerirati kompletan endokrini sustav i laički rečeno, pokrpati rupe u organizmu. Postoji i jaka spiritualna strana ovog rituala, a to je onaj gdje ispijanje menstrualne krvi otvara čakre, frekvencije, um ili kako ih god nazvali, za ljubav, vječni život i drugu dimenziju - točnije nirvanu. 

Ništa što već vjerojatno niste znali ili načuli, i iako vam se sada možda malo gadi, prebrodite osjećaj jer ovo je tek uvod u sveto trojstvo naše krvi. 

Svojedobno je menstrualna krv bila gledana kao velika i opasna misterija, a ljubavna gozba i sveti brak bili su tek dio svemoćne moći same krvi, odnosno činjenice da ona pripada ženama. Žene su tako za vrijeme dugih stoljeća bile prozivane čak i vješticama (samo zbog toga) i poznato vam je vjerojatno da baš zato nisu mogle obavljati nijedan kršćanski ritual. 

Međutim malo je manje poznato da je "snaga obnove, začeća i uskrsnuća" prije toga dugo bila značajka ne Isusa i euharistijskih rituala, već upravo "svete utrobe, menstrualne krvi i božanstva majke" što se s pojavom Isusa Krista potiho prebacilo na njegovu poznatu ‘hic est sanguis meus" - "ovo je kalež s mojom krvi" kada su njegovi sljedbenici simbolički počeli ispijati njegovu krv kako bi povratili moć i i preporodili se kroz njega i njegovu krv. Ritual koji je toliko sličan onom ranije opisanom. 


I ne, ne želimo reći kako je to posve krivo, da smo feministkinje koje sada pokušavaju umanjiti Isusovu ulogu, ali činjenica je da se u najranijim poznatim mitovima i religijama, stoljećima prije Krista, veličala i slavila upravo menstrualna krv i sveta utroba žene, a u ritualima slavljenja njene moći oduvijek su (do pojave kršćanstva i modernih religija) sudjelovale i vodile ih isključivo tadašnje svećenice - žene. 

Muškarci su u to vrijeme bili prikazivani samo kao bogovi koji su utjecali na prirodu, kretanja životinja, urod i elementarne nepogode, ali nikada nisu bili "zaduženi" za pitanja vjerovanja, moći i svetost. Zato se i danas čvrsto vjeruje (oni koji proučavaju ovu tematiku) da je sveti gral ništa drugo doli utrobe. 

Žene su rađale od kada je svijeta i vijeka, i iako smo danas podosta izgubile od te jedinstvene moći plodnosti i rađanja (umjetna oplodnja, zamrznute jajne stanice, pobačaji...), čin rađanja još je uvijek ostao prirodan i drevan u svom kontinuitetu i moći. Naravno, ništa ne bi mogle bez muškaraca, da sada ne ispadne kako umanjujemo njihovu moć, no ipak, priznajmo, u ovom smo pogledu sigurno moćnije od njih. 

Činjenica je i da su se kroz dugu povijest rađale žene koje nisu imale tu moć, nisu mogle zatrudnjeti ili iznijeti zdravo dijete i takvim su ženama, postoje dokazi, pomagale drevne svećenice ne bi li uspjele povratiti mogućnost rađanja kojima su ili bile prirodno zakinute ili su za života proživjele nešto što je naudilo njihovom reproduktivnom sustavu. 

Postoje legende o svećenicama koje uz pomoć menstrualne krvi i rituala uspijevale povratiti tu moć no ti su moćni rituali danas ili gotovo izumrli, izuzev još nekolicine drevnih plemena ili su namjerno uništeni zbog velike smetnje modernim "muškim" religijama kojima su opasno smetale žene i njihovo veličanje prirode, a ne doktrina kojima su zatrte. I znate što, postoje naznake da se ova drevna spiritualna "znanost" vrati i u naše svjetove. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od koraka sigurno je saznanje koje iznosimo i ovdje, saznanje da je žena i ženina utroba mnogo veća od doktrina u kojima njena uloga ne samo da je smanjena, već je namjerno zatrta da ne smeta, da ne radi pomutnju, da se omalovaži do kraja jer čini se da priroda i doktrina baš i nemaju mnogo zajedničkog. 

A da se sprema nešto takvog dokazuju ne vještice i šamani, već znanstvenici okupljeni u skupinu nazvanu "Fontana života".
 
Ekipa se okupila lani da bi malo prodiskutirala o vlastitim pokusima. Svi se odreda bave matičnim stanicama iz menstrualne krvi i svi odreda kažu da njima mogu činiti čuda. Osim što je proučavaju mnogi od njih su je i probali, i znate što kažu? Kažu da su se nakon nekoliko gutljaja osjećali preporođeno, a najzabavniji je bio jedan uglađeni znanstvenik u kasnim pedesetim godinama koji je čak priznao da je nakon čašice krvi morao doslovno trčati po kvartu jer je osjećao da mora izbaciti svu tu novonastalu energiju u svom tijelu. Fascinantno zar ne? 
 
I nije jedini.
 
Jedan je pak šezdesetogodišnjak radio tajne pokuse na sebi i otkako je počeo konzumirati menstrualnu krv (netko je valjda morao znati za pokus :)) kroz nekoliko mu je mjeseci kosa od sijede opet postala tamna te su slična "preporođena" iskustva počeli priznavati i drugi znanstvenici. Iz Kine, Rusije, Indije... 


I dok su muški pripadnici znanosti krenuli u istraživanje i veličanje ženske krvi žene se i dalje potiho odriču njene moći potičući tako i dalje  patrijarhalnu vlast muškaraca. Jer menstruacija danas možda jest po definiciji nešto što simbolizira plodnost, ali kako se odnosimo prema njoj? Pijemo lijekove da bi zaustavili prirodni ciklus, koristimo tampone koji osim što skupljaju krv nemaju više nijedan pozitivan učinak (štetni su jer zadržavaju bakterije unutar organizma, a super upijajuća svojstva baš i nisu pretjerano prirodna), i što je još gore - menstruaciju smatramo smetajućim faktorom, sramimo je se - koristimo super tanke uloške da svijet slučajno ne bi primijetio kako ovih dana krvarimo. 

Pa vi recite, je li to veličanje njene moći ili skrivanje te strašne ženske tajne ne samo od muškaraca čiji se rod nekada jako plašio moći menstrualne krvi, već i od žena koje proživljavaju isto iskustvo, svaki mjesec, 12 puta u godini i stotine puta u životu, ali se prave kao da se ona zaista ne događa. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara