Anina seksi kuhinja: Nakon slasnog rižota, zasladite se frapeom od kokosa i banana!

Anina seksi kuhinja: Nakon slasnog rižota, zasladite se frapeom od kokosa i banana!

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, sigurne smo kako ste se i vi zasitile zime i sve više vam nedostaje kukanje da je vani vruće. Mi se protiv snijega i hladnoće ove subote borimo izborom menija, pa smo tako za vas pripremile mali dašak ljeta. Za glavno jelo izabrale smo rižoto s kozicama, a za desert koktel od banane i kokosa sa sladoledom. Dobar tek!

Rižoto s kozicama i celerom

Potrebno:

 300 g očišćenih kozica

 1 luk

 3 režnja češnjaka

 timijan

 150 g korijena celera

 1 manja mrkva

 malo limunovog soka

 250 g riže

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 1/2 dcl suhog bijelog vina 

 malo celerovog lista

Priprema:

Na malo maslinovog ulja popržite sitno nasjeckani luk, kada uvene dodajte češnjak, promiješajte pa dodajte naribanu mrkvu, celer i zatim kozice. Dodajte polu kuhanu rižu, podlijte vinom, posolite, popaprite i začinite. Dolijte temeljca ili vode toliko da je riža pokrivena i, uz podlijevanje, kuhajte koliko je potrebno za skuhati rižu. Pospite nasjeckanim listom celera i poslužite.

Frape od banane i kokosa


 4 kuglice sladoleda od čokolade

 1/2 hladnog kokosovog mlijeka (može i kravljeg)

 3 banana

30 g kokosovog brašna

U svaku čašu stavite po jednu kuglicu sladoleda. Mlijeko, bananu i kokos dobro izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom te prelijte preko sladoleda do vrha čaše. Poslužite hladno sa šlagom ili dekoracijom po želji.

Psst! Ana nosi prekrasni grudnjak iz gaćice s potpisom Lisca iz kolekcije Natalie (grudnjak 226 kn, gaćice 129 kn). Sve kolekcije pogledajte u Liscinom web shopu!


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara