Anina seksi kuhinja: Nauči raditi juhu od leće i čokoladni cheesecake
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, kako je leća jedna od najzdravijih postojećih namirnica, bogata proteinima i vlaknima bez kojih ne možemo, ove subote vam donosimo recept za ukusnu juhu od leće. Za desert smo pripremile jednostavan čokoladni cheesecake s marmelaladom po vašem izboru. Dobar tek!
Juha od leće
Potrebno:
1 žlica maslinovog ulja
1 nasjeckani luk
2 žličice soli
1 češanj češnjaka
1 žličica mljevenog kumina
1 žličica crvene paprike
6 šalica povrtne juhe
2 šalice suhe leće
1 list lovora
majčine dušice (na vrh noža)
1 žličica svježeg soka od limuna
papar
Priprema:
Luk i žličicu soli dinstajte na maslinovom ulju dok luk ne omekša. Dodajte češnjak i dinstajte još minutu uz miješanje a zatim dodajte kumin i papriku. Kuhajte i miješajte pola minute pa dodajte juhu, sol, leću, lovorov list i majčinu dušicu. Kada prokuha, poklopite i kuhajte 30 do 40 minuta na laganoj vatri. Umiješajte sok od limuna, popaprite i poslužite.
Čokoladni cheesecake s marmeladom
Potrebno:
200g čokoladnih keksa
50g rastopljenog maslaca
180g rastopljene tamne čokolade
500g krem sira
100g kiselog vrhnja
130g šećera
2 žličice gustina
3 jaja
2 žumanjka
3 žlice marmelade od višanja (ili po izboru)
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°C. Usitnite čokoladne kekse, dodajte maslac i sve dobro izmiješajte te utisnite u kalup koji ste prethodno namastili i pobrašnili. Izmiksajte vrhnje i sir, dodajte šećer, gustin i na kraju jaja. Umiješajte rastopljenu čokoladu i marmeladu te ostavite smjesu da odstoji pola sata. Smjesu prelijte preko keksa i pecite 45 minuta. Poslužite ohlađeno i ukrašeno po želji.
Psst! Ana na fotki nosi prekrasan Liscin komplet (grudnjak 218 kn, gaćice 113 kn).
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati