Anina seksi kuhinja: Teleći odresci u umaku od kestena i kruške kuhane u vinu
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, i ove subote nastavljamo u jesenskim tonovima pa smo za vas odabrale teleće odreske u umaku od kestena i oraha te fine kruške kuhane u vinu i zamotane u lisnato tijesto. Dobar tek!
Odresci u umaku od kestena i oraha
Potrebno:
40 g očišćenih oraha
2 kriške tosta
40 g skuhanih i protisnutih kestena
4 teleća odreska
120 g gorgonzole
Priprema:
Krupno nasjeckane orahe popržite s kockicama tosta. Gorgonzolu i protisnute kestene dodajte orasima. Začinite odreske po želji i popecite ih te im dodajte gorgonzolu i kestene. Sve skupa stavite u pećnicu na 200 °C i pecite 10 minuta..
Kruške u lisnatom tijestu
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potrebno:
4 kruške
150 g smeđeg šećera
limun
400 ml crnog vina
štapić cimeta
paket lisnatog tijesta
žumanjak
Priprema:
Kruške ogulite tako da ostanu peteljke, a donji dio poravnajte nožem tako da mogu stajati. Poprskajte sokom od limuna pomiješanim sa 100 ml vode (da ne potamne). U lonac ulijte crno vino i 100 ml vode, dodajte šećer i cimet, pustite da zakuha, dodajte kruške i kuhajte ih pet minuta. Ohladite, umotajte u lisnato tijesto premažite žumanjkom i pecite u pećnici 20-30 minuta na 200 stupnjeva, ovisno o veličini krušaka.
Pssst! Ana nosi Lisca Selection kolekciju!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Pročitajte još

Učitavanje komentara