Četiri stvari oko kojih se ne bi trebala uzrujavati ako želiš imati sretnu vezu

Foto: Oiler & Boiler

ČESTO zaboravljamo da je život prekratak za zamaranje sa nepotrebnim i suvišnim detaljima, pogotovo kad je u pitanju ljubav. Svako malo bismo se trebali zapitati je li to sve uistinu vrijedno našeg trošenja vremena i živaca i što zapravo dobivamo sitničavim ispadima, osim povišenog krvnog tlaka.

Svađanje oko umaka i odabira filmova

Želiš li stvarno trošiti svoje dragocjeno vrijeme na svađu oko toga treba li ili ipak ne treba staviti više soli ili ljute papričice? Ili hoćete li večeras pogledati dramu, komediju ili akciju? Na kraju večeri bitno je samo da se oboje dobro provedete, a svađe s početka se vjerojatno nećete ni sjećati. Te sitnice zapravo ne prave nikakvu veliku razliku na kraju, dok to za svađu ne možeš reći.

Nesigurnost oko uzvraćene ljubavi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brineš jer ti je poslao poruku koja je zvučala "hladno", jer je došao s posla sat kasnije nego što je rekao da će doći i jer želi otići na vikend s frendovima u vikendicu. Započinješ svađu, no koliko se puta zapravo radi o tome da pomišljaš kako mu više nije dovoljno stalo i da je izgubio interes. Ne možeš imati kontrolu nad nečijim emocijama, a kad i ako te frajer prestane voljeti to će ti vrlo jasno dati do znanja. Jasnije od "hladne" poruke ili kasnijeg vraćanja kući. Moraš mu vjerovati da te voli tako dugo dok ti ne kaže suprotno. No ako postaneš paranoična i nesigurna glede njegove ljubavi, definitivno ćeš mu olakšati posao.

Ljubomora

Veze se ne prekidaju zbog nekog izvana, već onih koji su unutar nje. Odluči li te tvoj muškarac prevariti, to će se dogoditi zato što je on to dozvolio, a ne zato što ga je ta 'drolja' provocirala seksi izgledom i izazovnim porukama. Prevara se može, a i ne mora dogoditi. Na tebi je da se opustiš i uživaš u zajedničkim trenucima sa svojim muškarcem, umjesto da vam život pretvaraš u pakao ljubomornim ispadima.

Seks

Ti si napaljena, a on prezauzet čitanjem mailova koje dobiva s posla ili mu se jednostavno ne da jer želi odmarati. U ovom slučaju možeš: a) otkopčati mu hlače i poduzeti nešto u vezi toga, b) uzeti led iz frižidera i probati zaspati, c) početi urlati i zaključivati kako mu nisi privlačna ili kako se ne seksate dovoljno, što će tvom muškarcu ubiti volju za seksom narednih tjedan dana. Svađe oko takvih stvari nisu vrijedne nečijeg vremena jer time sigurno nećeš postići orgazam, a osim toga ispast ćeš zahtjevna i naporna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara