Izradi sama: Dva atraktivna božićna ukrasa

Foto: weheartit

OVOGODIŠNJE blagdane dekoriraj vlastitim ukrasima, ručno izrađenima, originalnima i samo tvojima! Stiže nekoliko ideja, a uz malo kreativnosti svoje blagdanske sitnice možeš i personalizirati.

Jelke od dugmadi

Potrebno:

Duži komad žice ili krene, 10 dugmadi zelene boje u  različitoj veličini, perlice, perlica crvene boje ili u nekom zgodnom obliku

Postupak:

Napravi mali čvor u pri dnu žice na koju ćeš nizati dugmad. Počni sa smeđim jer će to biti baza jelčice. Nakon toga naniži ostalu dugmad  počevši od većeg prema manjem. Između svakog gumba stavi perlicu. Završi niz s ukrasnom perlom i učvrsti žicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Možeš ih koristiti kao sitnu dekoraciju za blagdanski stol ili kao viseće ukrase. Kako bi dobila ukras za vješanje ostavi poduži dio žice za koji ćeš objesiti  ukras.

Ledeni vijenac za blagdanski stol


Potrebno:

Posuda za pečenje kuglofa (ili drugog željenog oblika), razni preostali ukrasi ili zimsko bilje,  šljokice

Na dno posude za kuglof naspi šljokice, zatim u istu posudu poslaži svoje ukrase kako ti se dopada. U drugoj posudi prokuhaj vodu (ili koristi destiliranu), ostavi da se ohladi te ulij u posudu za kuglof. Pažljivo prenesi u zamrzivač, a kada se potpuno zamrzne izvadi na tanjur.
Pripazi kada slažeš ukrase: ono što je na dnu posude biti će na vrhu kada se zaledi!

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara