Kako pokrenuti vlastiti projekt bez davanja otkaza na trenutnom radnom mjestu?

Kako pokrenuti vlastiti projekt bez davanja otkaza na trenutnom radnom mjestu?

Foto: Prudence Magazine

ŽELIŠ pokrenuti neki svoj projekt, no ne želiš dati otkaz na poslu? 

I to je moguće, iako se često opravdano čini kao nemoguća misija. Donosimo ti 4 korisna savjeta.
 
1. Budi specifična
 
Što je to što želiš učiniti? Kako to misliš postići? Kako će ljudi saznati o tome? Definiraj točno ono što želiš, to je prvi korak i inspiracija za dalje.
 
2. Postavi ciljeve
 
Zapitaj se: Što želiš postići? Budi precizna, napravi plan korak po korak, a zatim neki okvirni raspored. Zvuči zastrašujuće? Zapamti, postavljanje vremenskih rokova odlično je utoliko što te ono prisiljava da stvari obavljaš na vrijeme, bez odgađanja.
 
3. Provjeri raspored
 
Vrijeme za takve stvari, moraš pronaći onda kada nećeš biti usredotočena na sastanke i rokove na trenutnom radnom mjestu. Ako si prava sretnica, možda ćeš uspjeti tijekom radnog dana obaviti dio posla, bez da tvoj glavni pati. No, vjerojatnije je da ćeš morati odustati od nekih stvari u slobodno vrijeme: odlazaka na kavu, vikenda izvan grada, svakodnevnih odlazaka u teretanu i slično.
 
4. Štedi novac
 
Moraš imati financijski plan, koji podraumijeva da u svakom trenutku znaš imaš li dovoljno ili kako ćeš prikupljati novac za svoj projekt. Uvijek moraš imati nešto ušteđevine, zbog svih mogućih nenadanih troškova.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara