Nakon ludog tuluma: Kako se riješiti mirisa cigareta iz stana?

Foto: River Island

BLAGDANSKI tulumi sve su bliže, a s njima, uz super zabave i ugodne obroke, dolazi i nepodnošljiv miris dima kojeg posjetitelji rado ostavljaju u stanovima svojih domaćina. Premda je najpametnije jednostavno zatražiti goste da puše na balkonu, ako si meka srca i dozvoljavaš pušenje u stanu, savjetujemo ti da se naoružaš trikovima uz pomoć kojih ćeš dan nakon zabave izbaciti nepodnošljiv miris dima iz stana.

1. Puno zraka

Naravno, ovaj je savjet očit, ali i prijeko potreban. Važno je dobro provjetravati stan nakon, ali i za vrijeme samog tuluma. Nemoj dozvoliti da se cijelu večer ne otvori niti jedan prozor, jer će se dim uvući u zastore, tepihe i stolnjake te ćeš ga se kasnije jako teško riješiti.

2. Soda bikarbona

Kraj pepeljara dobro je držati malu posudicu punu sode bikarbone. Ona upija neugodan miris cigarete te sprječava njegovo širenje.

3. Koristi osvježivače

Osvježivači za prostor neutralizirati će miris cigareta. Ipak, pripazi prilikom izbora mirisa i radije biraj svježe mirise poput lavande, naranče i limuna jer bi slatki mirisi poput vanilije i ambre pomiješani s dimom cigareta mogli stvoriti zaista neugodan spoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Mirisne svjećice

Mirisne svijeće također neutraliziraju miris cigareta pa ih strateški postavi blizu mjesta na kojima se puši.

5. Čišćenje


Nakon tuluma, dobro očisti stan i prebriši stolove i podove odgovarajućim sredstvima. Naše bake koristile su mješavinu vode i octa koja navodno uklanja neugodne mirisi, no ako imaš osjetljiv želudac pripazi, jer ni miris octa nekima nije sasvim ugodan!
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?