Nedostaje ti vitamina C? Otuširaj se u njemu!

Foto: Shutterstock

PREMDA nam je uvijek potreban, vitamin C zimi je posebno "popularan". On ojačava naš imunitet te nam pomaže u borbi protiv gripe i prehlade te pomaže našoj koži da izgleda ljepše te krvnim žilama da budu snažnije.

Uglavnom ga uzimamo u obliku kapsula, ili ga pak crpimo iz voća i povrća, no sada se možemo jednostavno i otuširati u njemu!

Tvrtka Vitashower prodaje filtere s vitaminom C, koji koža navodno apsorbira prilikom tuširanja. Uz to, vitamin C neutralizira klor u vodi.

Kako prenosi časopis Allure, nastavak s vitaminom C ugrađuje se na glavu tuša te ispušta taj važni vitamin prilikom svakog tuširanja.

Glasnogovornici tvrtke tvrde kako tuširanjem u vitaminu C naša koža postaje čišća i blistavija, a kosa gušća i ljepša, no dermatolozi sumnjaju da ovaj proizvod zaista djeluje.

"Premda vitamin C može neutralizirati klor u vodi, nema dokaza da zaista pomaže koži. Klor u vodi određen je zakonom te štiti od različitih bolesti pa njegova neutralizacija ne mora nužno biti dobra.", kaže dermatologica Doris Day.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara