Njega kupaćih kostima nakon godišnjeg odmora

Foto: Lisca, Ilustracija Index, Instagram

GODIŠNJI odmor je završio, a naši će badići, nažalost, ponovno godinu dana odsjediti u ormaru. To ne znači da ih ravno iz kofera možeš samo prebaciti u vreću na dnu ormara - želiš li da još godinama izgledaju kao novi, obavezno poslušaj naše savjete.

Badić operi na ruke

Svakako predlažemo pažljivo pranje na ruke jer se kupaćem kostimu u vešmašini može dogoditi svašta - od ispadanja ukrasa ili žice iz gornjeg dijela pa sve do okretanja jastučića u grudnjaku.

Hladna voda

Kupaći kostim najbolje je prati u hladnoj vodi, s malo deterdženta i omekšivača. Vruća voda ponekad može razvući lycru u badiću zbog čega bi se on mogao rastegnuti.

Dobro ispiranje

S obzirom na to da badiće nećeš nositi do sljedećeg ljeta, pobrini se da dobro ispereš sve ostatke deterdženta i omekšivača iz njega kako se tkanina ne bi uništila, a boje isprale.

Sušenje na zraku, no ne i na suncu

Badiće nikad nemoj stavljati u sušilicu. Prije pohranjivanja u ormar, kupaći kostim osuši na zraku, ali ne i na suncu kako boje ne bi izblijedile.

Spremi ih za zimu

Badiće je najbolje držati u platnenim vrećicama - nikako plastičnim vrećama. Imaš li posebnu ladicu za badiće, možeš ih ostaviti i van platnenih vrećica, no obavezno ih lijepo i uredno posloži kako ne bi izgubili formu.

Psst! Kupaće kostime s fotografije možete nabaviti u prodavaonicama ili u web shopu branda Lisca!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara