Njegova strana priče: Ja alfa mužjak, a ti me upotpunjuješ!

Foto: Grazia, Ilustracija Index

JA sam totalni monogamista. Dok su muškarcima u školi govorili kako moraju varati žene i kako je u redu imati jednu, a šlepati još po koju, ja sam se valjda gubio hodnicima pokušavajući naći razred. Ne znam kako bih inače protumačio moj sklop razmišljanja. Da, znam da je malo čudan i blago rečeno neuobičajen, ali ne mogu si pomoć. Neću reći da sanjam svoje vjenčanje, jer bi to bilo malo previše, a i ne bi bilo istina, ali mislim da sam jednom čak i pomislio na to. Fuck! Koji se to kurac događa sa mnom?! Šugava kiša me tjera na razmišljanje o životu i pojmu bivanja. Ili je to možda od proteina koje pijem? Znao sam da je istina kad su na forumima pojedinci pisali da ti može narasti treća sisa od protića. A ja sam samo htio mišiće... E, ne možeš jedno bez drugog. Umjesto da postanem macho alfa super master frajer, mene pretvaraju u Romea koji bi pisao ljubavna pisma. A možda su to i godine. A možda sam oduvijek i bio takav. A možda su u šumi i godine.

Nisam oduvijek bio takav. Ta neka jednom-zauvijek ljubav me počela prati odnedavno. Kad sam upoznao nju. Do tad sam se pošteno zajebavao. Ali onda je došla ona. A s njom i moja glupost. I osjećaj za osjećaje. Prije nje, nisam ni razmišljao o nikakvom vezivanju... Osim čizama možda, jedinih koje imam i treba mi dobrih pola sata da ih zavežem i onda postanem živčan, što mi je dobar pokazatelj kako bih se proveo u vezi. Ja sam više dečec-tenisice. Pogotovo one na čičak. Staviš, zalijepiš, odeš. Identično, tako funkcioniram i na ljubavnom polju. Sa ženama, jelte. Staviš i odeš. A čizme su komplicirane, dok ih staviš, pa još zavežeš, pa te žuljaju, pa bi još i razgovarale... A-a. Vrijeme je novac. A ima žena, nema broja. Vuco. Jednostavna računica.
 
Da, totalni monogamista. Nepopravljivi staromodni romantičar. Ja bi njoj kuhao večere - izvukao najbolje recepte, spremio stol negdje na terasi krova, upalio stotine svijeća i proveo cijelu večer gledajući u nju dok zvjezdano nebo obasjava pjegice na njenom licu. Ja bi nju držao za ruku, dok vani puše, a ona se stišće uz mene, grlim ju i ogrnem svojom jaknom. Ja se smrzavam, a ona mi govori kako se osjeća sigurno u mom naručju, nemajući pojma koliko ona mene zapravo čini sigurnim. Ja s njom ne bih izlazio iz kreveta danima. Vrijeme nek prolazi, dok god sam s njom, filmovi na telki, kakao i grijanje ispod dekice i carpe diem odjednom dobivaju smisao. Ja bih samo ležao pored nje, promatrao je dok spava i osjećao njen dah na mom ramenu dok me njena kosa miluje po licu. Zbog nje bih kao u "Tekici" stajao na kiši (radi dramatike scene) i vikao joj kako neće biti lagano, kako će biti zaista teško, ali da ja to želim, jer želim nju, samo nju, sada i zauvijek. Uz nju poželim biti Tom Cruise (nisam mislio da će se to ikad dogoditi) i ući u kuću i pred svim njenim frendicama reći: "Show me the money!" Ne, nego: "Ti me upotpunjuješ!" I dok se topimo u romantici mojih riječi i suzama njenih frendica, ona meni odgovori: "Pala sam čim si rekao hello!" Ona je razlog zašto je moj Instagram pun ljubavnih quoteva: "Radije bih se svađao s tobom, nego vodio ljubav s bilo kojom drugom" i zašto me moj frendovi redovno unfollowaju sa istog. Radi nje moj Skype radi pod mobbingom od 0-24,a baterija na mom mobitelu ne zna da može trajati dulje od podne, a ona se javi iza podne kad ja više nemam gdje napuniti mobitel. Ona je jedina koja me može natjerati da joj napišem vjerojatno najljepšu pjesmu koju sam ikad napisao i onda me radi iste izbriše sa svih društvenih mreža. Ona je jedina radi koje sam u dvije rečenice za redom citirao Notebook i Toma Cruisea i time si smanjio rejting među nindža alfa muškarcima. Ona je jedina sa kojom sam tako jebeno sve htio, ali nikada nije upalilo.
I što svaki normalan muškarac radi kad ne može biti s onom s kojom želi? Malo tuguje i kara dalje. Ali, ne ja. Ja još malo više tugujem. Jednom mi je jedna cura rekla kako ću jednoga dana svu svoju ljubav i pažnju posvetiti curi koja to ne zaslužuje, jer tako inače završavaju klipani poput mene. Rekao sam joj da ne sere i da svejedno neću biti s njom. Možda je ipak imala pravo. Možda sam je trebao kresnuti i boli me kita za njene osjećaje kasnije. A možda to i jesam napravio, pa mi je zato to i rekla. Jednom sam curi koja mi se toliko sviđala, dao to do znanja na najljepši mogući način: tako da sam završio sa njenom najboljom frendicom. Bravo, Dean. 
 
Skupljam poene ko' moj klub Manchester United u Premiershipu ove sezone. Nikako da naučim pokoju stvar od mojih kompića Noe Goslinga i Tomice iz Jerryja. Kad bi bar sve išlo kao po scenariju pa da neke scene možemo snimiti i po nekoliko puta. Ali taj film nije na programu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Prođu tako dani i kad pomisliš da si zaboravio na nju i cijelu telepatiku (telepatija + patetika, izvorna riječ upravo izmišljena, molim lijepo gospodine Anić), stiže njena poruka: kakva je pašta? Da, upravo tim riječima. I moje srce veselo zaigra kao na srčanom narodnjaku. I da, naravno da nije nakon par mjeseci poslala poruku o pašti, čuli smo se i ranije i znala je da kuham i dala mi je recept i...  Koji k**** ja to radim?! Opet pričam s njom. A ne, vrijeme je da zatvorimo "Bilježnicu" i pozdravimo Jerryja, koji ju je upotpunio i popijemo proteine. Ljeto je blizu, p*čke na izvolte, a trbušnjaci su apsolutni imperativ ljepote i bez njih teško da ćemo nešto bacit pod jaja, kako bi naši stari rekli. U to ime, živjeli! 4 serije x 4 ponavljanja... I'm back again! I'm Alpha. Let's rock & roll, bitches!
 
Pssst! Ostale Deanove kolumne pročitajte ovdje.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara