Od seksi plavuše do tamnokose ljepotice: Nekoliko savjeta za cure koje žele ovakvu drastičnu promjenu

Foto: JLP, Press Foto

NA DODJELI Oscara ove godine nije bilo većih iznenađenja kad su haljine u pitanju, no jedna je celebrity cura uspjela postići da se o njoj još danima priča.

Radi se o prekrasnoj Margot Robbie koja nas je osvojila u filmu "Wall Street Wolf" ulogom plavokose sex bombe.

Dvadesettrogodišnja Australka sve je šokirala kad se na crvenom tepihu pojavila s tamnosmeđom kosom zbog koje je mnogi isprva nisu ni prepoznali, a njezini fanovi na društvenim mrežama još uvijek raspravljaju je li kao brineta izgubila dio svog šarma.

Razmišljaš li i ti obojiti plavu kosu u tamno smeđu ili crnu boju, donosimo nekoliko savjeta te popis stvari o kojima prvo moraš razmisliti.

PLAVA KOSA VS. TAMNA KOSA

1. Morat ćeš promijeniti šminku

Plava kosa sama po sebi osvjetljava lice pa ti je potrebno manje šminke, no tamna kosa baca malo oštriju sjenu. S tamnom kosom morat ćeš usvojiti i nove tehnike šminkanja te naučiti što ti pristaje kao brineti ili crnki.

2. Možda ćeš izgubiti wow efekt

Neke od najljepših žena na svijetu su crnke i brinete, a brojna su istraživanja pokazala kako muškarci najviše vole djevojke sa smeđom kosom. Ipak, plavuše su atraktivnije iz dva razloga: a) plava kosa je rjeđa od tamne pa plavuše iskaču iz mase, i b) plava kosa je svjetlija te samim time uočljivija. Ukratko, ako obožavaš pažnju koju dobivaš gdje god se pojaviš, ukoliko želiš postati tamnokosa djevojka, moraš se pomiriti s činjenicom da ćeš postati malo manje uočljiva u masi.

3. Što je s obrvama?

Plavoj kosi pristaju nježne obrve, no tamna kosa zahtjeva nešto sasvim drugo. Nakon bojenja, nabavi dobru olovku i sjenilo za obrve te nađi stil koji ti najbolje pristaje.

4. Imaš li blijedu put?

Tamna kosa dodatno naglašava blijedu put i nepravilnosti na koži pa ćeš možda morati razmisliti i o kremi za samotamnjenje ili nabaviti novi bronzer koji će tvom licu dati malo topliji izgled.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara