Sasvim osobno: Je li s tvojom vaginom sve u redu?

Foto: Blush

SAZNAJ odgovore na sva neugodna pitanja...

Sretna žena mora biti zdrava. Međutim, ponekad se pojave i problemi.

Ponekad te vagina užasno svrbi? Je li to normalno?

Vaginalni svrbež nije normalna pojava. Razlog bi mogla biti infekcija ili dermatitis, ali i iritacija od sintetičkih materijala. Zato obavezno koristite pamučno donje rublje, a ako se problem nastavi, posjetite svog liječnika.

Otkad si započela seks sa svojim novim frajerom, tvoje stidne usne postale su bolne, crvene i natečene? Jesi li možda alergični?

Ovakve simptome mogu uzrokovati gljivične infekcije candidom albicans ili infekcije herpes simplex virusom. Ako ste isključili infekciju kao uzrok problema, uzrok može biti alergijska reakcija, ali ne na frajerove genitalije, nego na lateks, lubrikante ili njegov ejakulat, iako je to vrlo rijetka pojava. Pokušajte koristiti kondome bez lateksa, a na taj način ćete i spriječiti kontakt s njegovom spermom. Međutim, uzrok vaših problema može biti učestali i žestoki seks.

Nakon što doživiš orgazam, tvoj klitoris je bolan na dodir? Zašto?


Klitoris ima najveću gustoću osjetilnih živčanih vlakana u tijelu. Nakon orgazma, on nabrekne jer je pun krvi, a to ga čini iznimno osjetljivim tako da izravni dodir može biti vrlo neugodan. Bol će nestati čim dio krvi ode iz tog područja.

Da li operativno rekonstruiran himen čini seks boljim? Zašto neke žene žele taj postupak?

Himen pukne za vrijeme prvog spolnog odnosa, prilikom vježbanja ili pri korištenju tampona, pri čemu ostanu samo njegovi ostaci. Kod nekih religija i kultura potrebno je imati netaknut himen, stoga rekontrukcija u tim slučajevima može dati psihološko olakšanje, ali to ne poboljšava sam seks ni na koji način.

Izvor: Cosmopolitan.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara