Vatrena promjena: Kako postići i održavati savršenu crvenu boju kose

Vatrena promjena: Kako postići i održavati savršenu crvenu boju kose

Foto: Wheels & Dollbaby

JESTE li ikada poželjeli crvenu kosu? Saznajte da li biste trebali napraviti takvu drastičnu promjenu...

Od plavih tonova koji imaju nešto više crvenkastog pigmenta, preko žarkih riđih, do zagasitih crvenih - raspon varijacija na temu crvene kose doista je širok. Žene crvene kose oduvijek su smatrane vatrenima, seksipilnim, pomalo divljim, nadasve slobodoumnim. Na prirodno riđokose žene odavno se gleda kao na svojevrsne egzote, što zbog porculanski blijede puti, što zbog zelenih i plavih očiju koje najčešće imaju. Iako je bojana crvena kosa najnezahvalnija za održavanje, odabir je mnogih žena. A ako ste i sami razmišljali o ovoj boji, pravo je vrijeme da saznate sve što ste željeli znati jer su u posjednje vrijeme ove nijanse popularnije no ikad!

Poznata celebrity stručnjakinja za bojenje kose, Jennifer J, smatra kako postoji idealna nijansa crvene kose za većinu žena, no da će ove nijanse najbolje pristajati onima svijetle, roskaste puti. One žene koje imaju tamniji ten, nešto će teže pronaći nijansu koja im pristaje. Crvena kosa je kosa koja nikada neće proći nezamijećeno i potrebna je visoka razina samopouzdanja za nositi ju, jer budite sigurni da ćete privlačiti poglede. Crvena je kosa poput šljokičaste haljine - ona je prvo što netko primjeti kada se negdje pojavite.

Ako je vaša kosa suha ili oštećena, teško će prihvatiti sitne molekule crvenog pigmenta koje brzo blijede i na najzdravijoj kosi. Svakako ćete imati bolje šanse za postojanost boje ako je vaša kosa dobro njegovana. Dobra njega podrazumijeva upotrebu kvalitetne hranjive maske jednom tjedno, redovito šišanje i održavanje vrhova i izbjegavanje upotrebe toplinskih uređaja za oblikovanje kose (figaro, pegla, vrući vikleri).

Kako postići bolju postojanost boje:

1. Perite kosu što je rjeđe moguće

Boja će se s vaše kose evidentno ispirati prilikom svakog pranja, pa bi najbolje bilo kosu prati jednom, eventualno dvaput tjedno. Ako vam se kosa brzo masti i morate ju prati puno češće, razmislite dobro da li je ovo prava boja za vas. Kao pomoć u kriznim situacijama vam može pomoći šampon za suho pranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Izbjegavajte agresivne šampone

Bilo koji agresivni šampon, kao npr. šamponi protiv peruti, doslovno će ubiti crvenu boju. Toliko će ubrzati ispiranje boje da vaša boja nakon samo nekoliko pranja neće imati veze s bojom u koju ste se ofarbali.

3. Osvježavajte boju


Poželjno je da dva tjedna nakon farbanja osvježite boju preljevom za kosu ili crvenim maskama za kosu specijalno namijenjenim pojačanju intenziteta crvenih nijasni.

4. Zaštitite kosu


Crvena boja oksidira brže od bilo koje druge boje pa ako planirate provesti puno vremena na otvorenom, koristite proizvode koji sadrže UV filtre kako biste zaštitili boju. Ili jednostavno nabacite neki slatki šeširić ili maramu.
 

Izvor: Cosmopolitan.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara