Zaboravi na jednakost: Veze s jednim dominantnim partnerom sretnije su od ostalih

Zaboravi na jednakost: Veze s jednim dominantnim partnerom sretnije su od ostalih

Foto: Screenshot Youtube

AKO voliš da je tvoj partner dominantniji, i to ne samo u krevetu, ti bi mogla biti u vrlo sretnoj vezi.

I to ne tvrdimo mi, već nedavno istraživanje provedeno na Sveučilištu Charles u Pragu, koje je pokazalo kako su romantični odnosi, u kojima je jedan partner dominantniji, uspješniji od onih u kojima su partneri ravnopravni.
 
Istraživanje pod nazivom "Zašto neke žene vole ponizne muškarce", uključivalo je 340 mladih i urbanih žena i muškaraca, koji su morali odgovarati na pitanja poput da li bi radije bili s nekim "tko će ih voditi i štititi" ili s nekim "tko će im se diviti i služiti ih". Većina odgovora uključivala je vođenje i štićenje, a u 24 posto tih veza, žene su bile "dominantniji partner".
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Često možemo čuti kako su blaga dominacija i pokornost problemi. No, naše istraživanje pokazalo je drugačije rezultate. Ono je pokazalo da određeni nesrazmjer među partnerima poboljšava njihovu sposobnost da se suočavaju s izazovima", otkrili su istraživači. Još jedna zanimljivost uključuje i to da "neravnopravni" parovi imaju i više djece.
 
"Ako se dvije osobe rangiraju jednako na ljestvici dominacije, čak i manji sukobi ovdje mogu eskalirati u velike svađe zbog konkurencije", zaključak je istraživača.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara