Ako često koristite ove riječi, vjerojatno ste pod velikim stresom

Ako često koristite ove riječi, vjerojatno ste pod velikim stresom
Foto: Instagram

STRES kao jedan od najvećih neprijatelja svakog čovjeka pojavljuje se u baš svakom obliku i u svakom aspektu života čovjeka. 

Iako ga je vrlo teško sakriti, mnogi o stresu i napetosti ne vole razgovarati i tako dodatno pokazivati koliko ih je ovaj nemili osjećaj zarobio. Ipak, to što ne pričate o stresu ne znači nužno da se iz vašeg govora ne može iščitati da ste pod stresom. 

Istraživanje provedeno na Carnegie Mellon sveučilištu u Pensilvaniji te na centralnim sveučilištima u Kaliforniji i Arizoni dokazalo je da osobe koje su pod pritiskom stresa pričaju manje od onih opuštenijih, ali i da zato koriste više pridjeva. 

Ova je studija provedena na 143 osobe u SAD-u koje su istraživači slušali tijekom perioda od 48 sati. Ono što su također dokazali ovim istraživanjem je činjenica da su osobe izloženije stresu puno manje koristile treće lice množine, primjerice riječi kao što su "njihov" ili "oni".

Voditelj istraživanja objasnio je da je to tako jer su osobe koje su izložene većoj količini stresa više fokusirane na svoje probleme, a manje na druge ljude ili općenito svijet oko njih. 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara