Autor fenomenalnog detektivskog serijala stiže u Zagreb!

Autor fenomenalnog detektivskog serijala stiže u Zagreb!
Foto: Promo

SERIJAL o detektivki Eriki Foster osvojio je svjetsku, ali i domaću javnost. Knjige sjajnog autora Roberta Bryndze pune su opasnosti, poremećenih ubojica, zakučastih misterija i odličnih likova. Kako bismo vas pripremili za njegov dolazak u Zagreb početkom travnja, napravili smo malu retrospektivu knjiga koje je objavio. 

Glavna junakinja je Erika Foster, čvrsta, uporna, odlučna i inteligentna detektivka koja se u romanima osim s kriminalcima bori i s korumpiranim sustavom te svojom ulogom žene u muškom svijetu. Za razliku od mnogih žena orijentiranih na prava među spolovima, ona se hvata ukoštac sa svim mogućim i nemogućim situacijama. Često zbog toga dobije po nosu, ali nikada, baš nikada ne odustaje. No Bryndza je vrlo suptilan pa ne nameće stavove izvan konteksta radnje. Njegove su knjige pisane izvrsnim, jednostavnim stilom kojim u samo nekoliko rečenica plastično opiše svakog pojedinačnog lika. Atmosferični i napeti, njegovi krimići užitak su za svakog ljubitelja napetica. A mi idemo po redu izlaska romana.

Žena u ledu

Kada mladić slučajno otkrije leš mlade žene ispod debelog leda u londonskom parku, vođenje istrage povjereno je inspektorici Eriki Foster. Žrtva, prekrasna djevojka iz ugledne obitelji, naoko je imala savršen život. Ali kad Erika počne istraživati njezinu prošlost, otkriva sličnosti između njezina ubojstva i ubojstava triju prostitutki. Sve su zadavljene i svezanih ruku bačene u jezera na području Londona. Kakve mračne tajne skriva žena u ledu? 

Noćna grabežljivica

U pakleno vrućoj ljetnoj noći, detektivka Erika Foster pozvana je na mjesto ubojstva. Žrtva, poznati liječnik, pronađen je ugušen u svome krevetu. Zglobovi su mu čvrsto povezani i  prozirna plastična vrećica navučena mu je preko glave. Nekoliko dana poslije, druga žrtva je pronađena mrtva, ubijena na identičan način. Erika i njezin tim započinju istraživati slučaj te otkrivaju da iza svega stoji proračunati serijski ubojica koji dugo promatra svoje žrtve prije nego se odluči napasti. Što je bilo zajedničko žrtvama? 

Mutna voda

Nakon dojave da se u mutnom jezeru nastalom nakon napuštanja nekadašnjeg kamenoloma nalazi odbačena veća količina droge, viša inspektorica Erika Foster, koja sada radi u Odjelu za narkotike policijske postaje Bromley, naređuje pretraživanje jezera. U debelom mulju ubrzo je pronađena droga, no i kostur malog djeteta zamotan u plastičnu vreću. Erika otkriva da kostur pripada sedmogodišnjoj Jessici Collins, čiji nestanak je prije dvadeset šest godina punio stupce svih novina. I dok ona pokušava uskladiti nove dokaze sa starima, otkriva da se iza starog, nikad razjašnjenog slučaja kriju mnoge tajne.

Posljednji dah

U kontejneru je pronađeno izmučeno tijelo mlade žene, a detektivka Erika Foster jedna je od prvih na mjestu zločina. Problem je što ovoga puta to nije njezin slučaj. Dok si pokušava osigurati mjesto u istražnom timu, Erika pronalazi sličan slučaj neriješenog ubojstva otprije četiri mjeseca. Odbačene na sličan način, obje žene imaju identične ozljede i fatalnu ranu na bedrenoj arteriji. Nedugo zatim, još je jedna djevojka oteta dok je čekala sastanak s nepoznatim muškarcem i Erika i njezin tim moraju se baciti u bjesomučnu utrku s vremenom kako ona ne bi postala još jednom žrtvom sadističkog ubojice. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara