Časopis Vogue proglasio je ovaj kontroverzni odjevni komad simbolom 2010-ih

Časopis Vogue proglasio je ovaj kontroverzni odjevni komad simbolom 2010-ih
Foto: X17, Broadimage,Instagram

LEGENDARNI Karl Lagerfeld jednom je prilikom izjavio da je odjeća prvo što vam padne na pamet kada razmišljate o nekom razdoblju iz prošlosti i bio je u pravu.

Kada pomislimo na 1920-e, prvo što nam pada na pamet su flapper haljine, 1940-e povezujemo s pin-up stilom, dok su glavna asocijacija na 1980-e većini jastučići za ramena. A s obzirom na to da smo upravo na izmaku desetljeća, iz časopisa Voguea zapitali su se koji će odjevni komad ostati zapamćen kao simbol 2010-ih i došli do iznenađujućeg zaključka.

Naime, prema "modnoj bibliji", desetljeće u kojem se trenutno nalazimo ostat će zapamćeno prema tajicama koje su se tijekom proteklih godina neprestano provlačile kroz modu, iako još uvijek nije postignut dogovor oko toga jesu li hlače ili ne.

No bez obzira na to što izazivaju kontroverzu u javnosti, iz Voguea smatraju da je trend sportske elegancije koji vlada već godinama službeno dopustio nošenje tajica i izvan teretane. Tajice su u posljednjih 10 godina dobile i odobrenje nekih od najutjecajnijih trendseterica poput Kim Kardashian, Gigi Hadid pa čak i Victorije Beckham, koje su ih dovele i u prve redove modnih revija te na druge svečane evente.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Iz Voguea navode i da je popularnosti tajica pridonio povećan fokus današnje kulture na fitness. "Ljudi provode sve više vremena vježbajući i ne žele gubiti vrijeme na neprestano presvlačenje", piše poznati modni časopis.

Još jedan argument koji je prema njima doprinio popularnosti tajica u ovom desetljeću je porast rada od kuće što je dovelo do zamjene tipične poslovne garderobe za udobne komade.

Sada kada ste čuli njihove argumente, slažete li se da su tajice obilježile 2010-e? 

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara