Evo koliko bi trebao trajati seks za ženino potpuno zadovoljstvo

Evo koliko bi trebao trajati seks za ženino potpuno zadovoljstvo

Foto: Blumarine

PRIČAJMO malo o seksu.

Iako po internetu kruže razne statistike i brojke, koje pokušavaju dati odgovor na pitanje koliko bi trebao trajati dobar seks ili seks općenito, slavni časopis GQ pokušao je pronaći odgovor na pitanje koliko bi trebao trajati seks za ženino maksimalno zadovoljstvo?
 
Pritom su analizirali rezultate nekoliko različitih istraživanja, počevši od davne 2004. godine. Oni su objavljeni u časopisu Journal of Sex Research, a otkrili su kako najveći dio sudionika uživa u 11 do 13 minuta predigre te 7 do 8 minuta seksa. To je dobro, no ne toliko koliko su ispitanici htjeli da bude. Naime, oni su htjeli više seksa.
 
Dakle, čini se da kada govorimo o idealnom vremenu za maksimalno zadovoljstvo žena, to bi bilo tih 11 do 13 minuta predigre, a zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa.
 
No, u 2015. godini, rezultati su bili poražavajući. Objavljeni u časopisu Journal of Sexual Medicine, otkrili su kako je prosječno vrijeme suvremenih seksualnih odnosa 5,4 minute. Jedno drugo istraživanje je pak došlo do rezultata da se radi o 7,5 minuta, no to je i dalje od idealnog.
 
Rješenje za duži seks? Stručnjaci se slažu u jednom: predigra.
 
"Svojim pacijentima uvijek govorim da bi predigra trebala trajati što je duže moguće, kako bi se odgodio brzi vrhunac", otkriva obiteljski terapeut Ian Kerner za SELF.
 
No, ovo su samo zanimljiva istraživanja, po kojima se nipošto ne bi trebali voditi, kada je u pitanju akcija u vašoj spavaćoj sobi. Dokle god ste vi sretni i zadovoljni, to je jedino bitno. Zaboravite na sve ostalo, a među time i na vrijeme te uživajte!
 
 
 
 
 
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara