Izbor obuće za spoj otkriva koliko vam je privlačan muškarac s kojim se nalazite

Izbor obuće za spoj otkriva koliko vam je privlačan muškarac s kojim se nalazite
Foto: Instagram

KONTROVERZNO istraživanje provedeno na Sveučilištu u Slovačkoj pokazalo je da izbor obuće za spoj znatno ovisi o muškarcu s kojim žena odlazi na spoj. 

Naime, znanstvenici su proveli studiju na 292 heteroseksualne žene tako što su im pokazali slike dvaju muškaraca, od kojih je jedan bio, po mišljenju većine, vrlo atraktivan, a drugi suprotno od toga. Nakon što su ih pitali da ocijene muškarce od 1 do 7 (1 - neprivlačan, 7 - izuzetno privlačan), pokazali su im sliku crnih balerinki i sliku bijelih štikli s potpeticom visine 11 cm i pitali ih koje bi cipele obukle na spoj s kojim muškarcem. 

Rezultati su pokazali da je preko 60 posto ispitanica odabralo štikle za spoj s muškarcem koji je dobio sveukupnu ocjenu 6,1, a samo 20 posto njih je odabralo štikle za spoj s drugim muškarcem koji je dobio sveukupnu ocjenu 1,6.

Voditelj istraživanja profesor Pavol Prokop objasnio je da žene nošenjem cipela s visokom potpeticom šalju seksualne signale muškarcu koji im se sviđa i s kojim bi voljele otići korak dalje, što otkriva i njihov senzualniji hod i njihanje kukova kada nose štikle. 

S druge strane, američka psihologinja, novinarka i autorica Summer Brennan je, komentirajući ovo istraživanje, istaknula kako žena koja nosi štikle ne mora nužno prizivati muškarca na seks te da na spoj s muškarcem kojeg ne smatra atraktivnim vrlo vjerojatno ne bi ni otišla. 

Također, dodala je i da bi studija bila znatno vjerodostojnija da su ponuđene cipele bile iste, a ne različite boje. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara