Kate reklamom dokazala da žena ne mora biti fotošopirana mršavica da bi bila savršena

Kate reklamom dokazala da žena ne mora biti fotošopirana mršavica da bi bila savršena

Foto: Splash News, Instagram

ONA je jedno od najljepših lica u modnoj industriji koje je nedavno hrabro progovorilo o zlostavljanju.

Radi se o 25-godišnjoj Kate Upton koja se modelingom počela baviti sa samo 15 godina, a prije nekoliko mjeseci javno je progovorila o seksualnom uznemiravanju od strane kreativnog direktora Guessa Paula Marciana za kojeg je prvu kampanju snimila sa svega 18 godina.
 
 

Objavu dijeli Kate Upton (@kateupton)

 
"Iako sam se trudila izbjeći bilo kakav fizički kontakt s njim tijekom sastanka, on me stalno pipkao na vrlo agresivan i dominantan način, grabio za bedra i ruke, povlačio bliže k sebi, dirao mi grudi i vrat, mirisao me... Bila sam jako potresena, iznenađena i preplašena", ispričala je manekenka.
 
"Jako sam razočarana što je netko poput Paula Marciana i dalje glavni direktor ovog kultnog ženskog brenda", napisala je tada i na Twitteru, no srećom loši dani su iza nje.
 
Kate je danas sretno udana žena koja radi punom parom pa je tako nedavno snimila kampanju za jedan poznati brend donjeg rublja u kojoj je još jednom pokazala zašto je jedna od najzaposlenijih manekenki.
 
 

Objavu dijeli Kate Upton (@kateupton)

 
Ono što nam je odmah upalo u oko jest da se Kate itekako može pohvaliti oblinama te je najbolji dokaz kako žene ne moraju biti savršeno utegnute te brutalno isfotošopirane kako bi bile zanosne, a ako netko slavi obline, onda je to Kate!
 
 
Zbog godina utjecaja modne industrije koja se s pravom smatra okrutnom kada su u pitanju izgled i starenje, lijepo je znati da postoje zvijezde koje svojim primjerom dokazuju da se ne kane mijenjati ni zbog koga te kako žensko tijelo dolazi u različitim oblicima i veličinama pa nema potrebe više privilegirati samo ona koja se uklapaju u poželjan obrazac koji podrazumijeva uglavnom mršavost koja često graniči s poremećajima u prehrani.
 
 

Objavu dijeli Kate Upton (@kateupton)

 
A sve to kako bi se izgledalo kao lice s modne naslovnice. Nama su ipak draža stvarna lica i tijela s naslovnica i plakata, baš kao što je Kate. Živjele ljepota i različitost!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara