Kolegica izvrijeđala Natalie Portman zbog njezine haljine na Oscarima

Kolegica izvrijeđala Natalie Portman zbog njezine haljine na Oscarima
Foto: EPA-EFE

ČINI se da se ipak nije svima svidjela poruka koju je Natalie Portman poslala Hollywoodu na ovogodišnjoj dodjeli Oscara. 

Podsjetimo, Natalie je na plaštu koji je nosila preko haljine imala ispisana imena redateljica koje nisu bile nominirane za Oscara, kako bi ukazala na neravnopravnost spolova u Hollywoodu.

Iako su mnogi pozdravili ovu poruku, glumica i aktivistica Rose McGowan je imala nešto više reći o tom pitanju. Na Facebooku je objavila post u kojem je napala Natalie za licemjerje. 

"Evo mog mišljena o Natalie Portman i njezinom 'protestu' na Oscarima. Protest koji dobiva glasne recenzije u mainstream medijima zbog hrabrosti. Hrabro? Ne, nije hrabro. Tu je više riječ o glumici koja glumi nekog kome je stalo. Kao što to mnoge rade. Smatram ovakav tip aktivizma uvredljivim za nas koji nešto zbilja i radimo. Ovo ne pišem iz ogorčenosti, nego iz gađenja", napisala je Rose i nastavila: "Natalie, radila si s dvije ženske redateljice u svojoj jako dugoj karijeri, a jedna od njih si bila ti. Imaš produkcijsku tvrtku koja je zaposlila jednu redateljicu - tebe... Vi s A-liste biste mogli promijeniti svijet kada biste nešto poduzeli umjesto da budete problem. Da, ti, Natalie, ti si problem", oštro je zaključila Rose i dodala da proziva Natalie jer je ona posljednja koja se "pravila da joj je stalo". 

Natalie nije ignorirala Roseinu objavu, a njezin odgovor objavio je BBC

"Točno je da sam snimila samo nekoliko filmova sa ženama. U svojoj dugoj karijeri dobila sam priliku raditi s redateljicama nekoliko puta - snimila sam kratke filmove, reklame i glazbene spotove s Maryom Cohen, Mirom Nair, Rebeccom Zlotowski, Annom Rose Holmer, Sofijom Coppolom, Shirin Neshat i sa samom sobom. Nažalost, filmovi koje sam željela snimiti su sada duh prošlosti. Ženske je filmove teško dovesti do studija ili ih se mora nezavisno financirati. Ako se ti filmovi i snime, žene se suočavaju s velikim izazovima tijekom njihovog snimanja. Nekoliko puta sam pomagala redateljicama da se zaposle na projektima s kojih su ih kasnije protjerali grozni uvjeti. Nakon što se snime, ženski filmovi se suočavaju s poteškoćom dovođenja na festival, poteškoćama distribucije i slično. Stoga želim reći da sam pokušala i da ću i dalje pokušavati. Možda još nisam uspjela, ali nadam se da hoću", zaključila je Natalie. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara