Mučite se s produktivnošću? Ovi savjeti će vam pomoći da potpuno iskoristite dan

Mučite se s produktivnošću? Ovi savjeti će vam pomoći da potpuno iskoristite dan
Foto: Pexels

ISKORIŠTAVANJE maksimalnog potencijala svakog dana nije nimalo lak posao. 

Često upadnemo u rutinu koja se sastoji od nevoljkog buđenja, odlaska na posao, povratka s posla i gledanja serija ili filmova sve do odlaska na spavanje. Nakon nekog vremena ispunjenog tim neproduktivnim rutinama zapitamo se kako drugi uspijevaju svakog dana trenirati, kuhati, družiti se s prijateljima i k tome svemu imati i neki hobi. 

Jedina činjenica koja vam treba biti bitna je ta da svi imamo 24 sata u danu i da je na nama odabir kako ćemo ih iskoristiti. 

Ono što vam može u tome pomoći je usvajanje određenih navika koje potiču produktivnost i pomažu pri pametnijem raspoređivanju vremena i obaveza. 

Kada dođete s posla, odmah se pripremite za sutrašnji dan

Odolite kauču i vrećici čipsa i provedite barem pola sata pripremajući se dan koji dolazi. Zapišite sve obaveze koje morate obaviti, odaberite odjeću koju ćete nositi i skuhajte ili barem pripremite zdrave grickalice za posao. Tom malom pripremom ćete same sebi olakšati jutarnje spremanje i osloboditi prve sate u danu za korisnije stvari. 

Odradite trening čim se probudite

Pošto ste večer prije pripremile sve za današnji dan, ništa vas ne sprječava da odmah po buđenju odradite barem 20-minutni trening koji će vas razbuditi i dati vam energiju za ostatak dana. Između ostalog - i vaša figura će vam biti zahvalna na tome. 

Jedite puno voća i povrća

Nemojte utaživati glad čokoladicama i nezdravim grickalicama već ih zamijenite voćem i povrćem te orašastim plodovima kako bi vaše tijelo dobilo što bolje gorivo za ostatak napornog radnog dana. 

Usredotočite se na jednu stvar 

Iako vas možda prozivaju kraljicom multitaskinga, puno ćete brže i kvalitetnije obaviti posao ako se usredotočite na jednu stvar. Također, pokušajte najprije riješiti najteže stvari s popisa jer na početku dana ipak imate najviše energije i volje za radom. 
 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara