Nikad više loša frizura uz ovih 7 profesionalnih savjeta

Nikad više loša frizura uz ovih 7 profesionalnih savjeta

Foto: Instagram 

SVI smo se barem jednom našli u situaciji da smo se iz frizerskog salona vratili u suzama.
 
U takvim trenucima najlakše je okriviti frizera, no puno je vjerojatnije da ste krivci za vašu lošu frizuru upravo vi. Kako vam se to više ne bi dogodilo, poslušajte ovih 7 savjeta koje bi sigurno potpisao svaki profesionalni frizer jer, osim što će vama osigurati dobru frizuru, njima će uvelike olakšati posao:
 
1. Obavite istraživanje
 
Ako znate nekoga sa sličnom kosom kao i vaša, čija vam se frizura jako sviđa, pitajte ju da vam preporuči svog frizera. Ako, pak, ne želite mijenjati frizera, neka vas onda posavjetuje što biste trebali tražiti od svog. Obavite i mini online istraživanje te pronađite kakve frizure najbolje pristaju vašem tipu kose i obliku lica, a i frizer kojem vjerujete sigurno će imati neki dobar savjet. 
 
2. Novi ili iskusni frizer?
 
Ne znate kome je bolje vjerovati? U tome vam, nažalost, ne možemo pomoći jer sve ovisi o samom frizeru. Ako netko ima 30 godina iskustva, to ne znači da je bolji od talentiranog frizera koji je tek izišao iz srednje škole, a jedino na što vas možemo upozoriti jest da se klonite onih s kojim ste već imali loša iskustva.
 
 

A post shared by Index Rouge (@indexrouge) on

 
3. Odglumite željenu frizuru
 
Nemojte frizeru spominjati centimetre jer vjerojatno nema ravnalo. Ako želite bob do brade, onda lijepo podignite kosu do željene dužine i pokažite frizeru što točno hoćete.
 
4. Pokažite što želite
 
Frizeri su vizualni ljudi pa je najbolji način da dobijete ono što želite da im isto to pokažete na nekoj fotki iz časopisa ili s Instagrama. 
 
 

A post shared by Index Rouge (@indexrouge) on

 
5. Budite iskreni
 
Baš kao što liječnik treba znati vašu medicinsku povijest, i frizeru su informacije o načinu na koji tretirate svoju kosu ključne kako bi vam napravio što bolju frizuru. 
 
6. Slušajte druge
 
Poslušajte tuđe savjete oko svoje kose, pogotovo ako dolaze iz usta frizera. Nijedan vam dobar frizer neće preporučiti neku frizuru za koju zna da vam neće pristajati, a netko tko se profesionalno bavi uređivanjem kose sigurno to zna bolje od vas.
 
7. Primijenite savjete
 
Frizeri uvijek imaju hrpu savjeta za svoje klijente koje oni, uglavnom, dok dođu doma potpuno zaborave i nastave po starom. Zato, sljedeći put kad se vratite iz salona, pokušajte primijeniti neki od savjeta koji ste dobili od frizera.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara