Ovi savjeti će vam pomoći da lakše prebolite prekid veze

Ovi savjeti će vam pomoći da lakše prebolite prekid veze
Foto: Instagram

BAŠ svaki prekid je bolan prekid.

Čak i ako ste vi bili osoba koja je inicirala prekid, tu se radi o završetku jedne ere. Sigurno ste čuli za onu da ćete prekid preboljeti za duplo više vremena nego koliko je trajala vaša veza. To je poprilično ohrabrujuće ako je veza trajala mjesec dana, ali i vrlo zastrašujuće ako je trajala, recimo, pet godina. 

Ono što vam sa sigurnošću možemo potvrditi je da tugovanje nakon prekida ovisi od osobe do osobe i načina na koji gledate na taj prekid i kako se odnosite prema početku novog razdoblja u vašem životu. 

Upravo zato vam donosimo nekoliko korisnih savjeta koje je za Cosmopolitan otkrila psihologinja Alexandra Solomon. 

1. Zanemarite vrijeme 

Nemojte se zamarati ograničavanjem vremena za tugovanje. Dajte sebi vremena da si sve posložite u glavi i da mirno prihvatite novonastalu situaciju. 

2. Učite iz vaše neuspjele veze

Iz razloga za prekid učite za budućnost kako vam nakon nekog vremena srce ne bi ponovno bilo slomljeno. Prihvatite to da jednostavno niste bili jedno za drugo i budite zahvalni na tome što sada imate priliku pronaći svoju istinsku srodnu dušu. 

3. Izađite s nekim neobavezno

Naravno, samo i isključivo ako to želite. Ponekad, tvrdi Solomon, neobavezni seks može biti prijelomna točka koja vas iz stanja oplakivanja propale veze lansira u stanje okretanja nove životne stranice. 

4. Posvetite se sebi

Vrijeme nakon prekida idealno je da uzmete nekoliko dana godišnjeg odmora i posvetite se sebi. Otiđite s prijateljicama na izlet, priuštite si spa dan u wellness centru ili pođite u šoping. To će vas sigurno barem malo oraspoložiti i dati vam motivacije da nastavite dalje. 

5. Iskoristite dan 

Umjesto ležanja i prejedanja još dodatnih tjedan dana, ustanite s kauča i sjednite za radni stol kako biste isplanirale naredni tjedan što je bolje moguće. Svaki dan odradite bilo kakav oblik tjelovježbe, napokon upišite tečaj za jezik koji već duže vremena želite naučiti, dogovorite kave s prijateljicama koje dugo niste vidjele i slično. Važno je da nemate previše slobodnog vremena jer i same znate da ćete svaki neispunjen trenutak razmišljati o njemu. 

6. Izbrišite ga iz svog života

Osim na društvenim mrežama, neka on za vas postane nepostojeći i u stvarnosti. Pritom mislimo na to da biste u širokom luku trebale zaobilaziti mjesta koja on posjećuje, izbjegavati njegovo radno mjesto, blizinu stana i slično. Znate kako se kaže - daleko od očiju, daleko od srca! 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara