Postoji znanstveno objašnjenje zašto uvijek završite u krevetu s krivim frajerom

Postoji znanstveno objašnjenje zašto uvijek završite u krevetu s krivim frajerom
YouTube screenshot

JESTE li se ikada nakon noćnog izlaska probudile u krevetu s frajerom koji uopće nije vaš tip?

Ako je vaš odgovor potvrdan i ako vam se to dogodilo i više od jednog puta, sigurno će vas zanimati što znanost ima za reći o tome. Ako ste za to dosad krivile alkohol, iznenadit će vas da pravi razlog zašto često birate krive frajere s tim nema veze. Iako, naravno, i alkohol u tome nikako ne odmaže.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Social and Personal Relationships otkrilo je da žene često tijekom večernjeg izlaska nose "ružičaste naočale", odnosno fokusiraju se samo na izgled frajera. 

Naime, kada ih neki frajer privuče fizički, žene često zanemaruju njegovo ponašanje i druge karakteristike, pokazalo je istraživanje. Ovakve veze obično su kratkog vijeka i prestaju kada nestane privremena zaslijepljenost fizičkim izgledom. 

Istraživanje je pokazalo i da je, ako često imate ovakve kratkotrajne veze, to znak da zapravo trenutno i ne tragate za ičim smislenijim i dubljim. S druge strane, žene u potrazi za dugotrajnim partnerom puno se rjeđe nađu u ovakvoj situaciji i ne daju se omesti fizičkim izgledom frajera, otkrilo je istraživanje. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara