Prije nego što prekinete vezu, pokušajte je spasiti ovim potezima

Prije nego što prekinete vezu, pokušajte je spasiti ovim potezima
Foto: Luis Fernandes/Pexels

KADA je u pitanju ljubav, ne želite biti brzopleti.

Pogotovo kada je riječ o nečem velikom poput prekida veze. Ljudi se često u takvim situacijama prepuštaju emocijama i donose odluke zbog kojih kasnije žale. A kako se to ne bi dogodilo i vama, prije nego što prekinete vezu, pokušajte je spasiti potezima koje za Pop Sugar predlažu stručnjaci.

Popričajte iskreno

Možda zvuči prejednostavno da bi bilo stvarno, no stručnjakinja za veze Rori Sassoon tvrdi da samo jedan posve iskren razgovor između partnera može spasiti vezu i učiniti je boljom no ikad. Zato se pokušajte otvoriti jedno drugom i recite sve što vam smeta u vezi, a možda tako uspijete naći i rješenja za probleme.

Popravite atmosferu

Ako se osjećate kao da se vašoj vezi približava kraj, pokušajte unijeti malo pozitivne atmosfere u vašu svakodnevicu, savjetuje ekspertica Marla Mattenson koja smatra da je tako moguće povratiti onaj osjećaj uzbuđenja s početka veze i kod sebe i kod partnera.

Pokušajte zaboraviti loše stvari

Ako zaista želite spasiti svoju vezu, onda se prestanite prisjećati samo loših stvari koje su vas nagnale na prekid i pokušajte ih, makar nakratko, zaboraviti. "Najlakša taktika za to jest da loša sjećanja zamijenite lijepima", savjetuje Mattenson. 

Postavite određeni cilj

Ako razmišljate o prekidu, vjerojatno znate i koji su vaši razlozi za to. A ako je to, primjerice, nedostatak nježnosti, pokušajte s partnerom porazgovarati i poraditi na otklanjanju tog problema. Ako ne vidite napredak nakon nekoliko tjedana, vjerojatno ga nikada neće ni biti, ističi psihologinja dr. Carla Marie Manly.

Vratite se na početak

Prisjetite se s partnerom samog početka svoje veze, kada ste se oboje još osjećali nervozno prije svakog susreta i rastajali u suzama. To će vas sigurno oboje raznježiti, a pokušate li se ponovno jedno prema drugom ponašati kao tada, mogli biste opet osjetiti i leptiriće.

Budite spontani

Rutina može lako pokvariti vezu, a parovi često zapinju u njoj. "Ako želite spasiti vezu, razbijte rutinu. Napravite nešto spontano s partnerom, upišite se zajedno na neku aktivnost", savjetuje stručnjakinja za veze Lauri Berzack.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara