Prvi smo pročitali: Roman o vezi nepoznate Hrvatice i holivudskog zavodnika

Prvi smo pročitali: Roman o vezi nepoznate Hrvatice i holivudskog zavodnika
Foto: Promo

''ZVIJEZDE među nama'' roman je prvijenac mlade autorice čiji život su obilježile knjige.

Ono što nam je svima neobično, ali je sasvim sigurno pohvalno, jest to da konačno imamo domaći chick-lit roman, koji je toliko zabavan da bez imalo sumnje parira svjetskim autorima istog žanra, a odlična je kombinacija zabave, romantike i strastvene ljubavne priče. Svi smo sigurno u nekoj fazi čitali chick-lit i pritom se odlično zabavili, i naša Sanja nam nudi upravo to. Predivnu razglednicu Dubrovnika, modernu romantičnu priču i mnogo insajderskih zanimljivosti s filmskog seta. Pred čitateljima je priča čije stranice pozivaju na okretanje kako biste saznali što sve krije ovaj proljetni hit koji je upravo stigao na police knjižara.

Glavna akterica priče je Nora, djevojka u srednjim dvadesetima koja zbog nezadovoljstva poslom i trenutačne životne situacije daje otkaz kako bi statirala na snimanju filma. Ali ne bilo kakvog filma, već onog čiji je scenarij rađen po njenom omiljenom romanu. Ovdje obavezno treba spomenuti da su scene sa snimanja toliko realno opisane da ćete cijelo vrijeme zamišljati kako ste tamo, virite negdje iza ugla, nasred Straduna i gledate u glumce i statiste, kamermane i sve ostalo osoblje koje je na setu. Zamišljat ćete i predivne dubrovačke plaže, hotele i znamenitosti koje ga okružuju.

Prvi prijatelj i velika podrška Nori na snimanjima je mladi zgodni asistent redatelja Ivor. On je prizeman, simpatičan i prava dobrica, te je bacio oko na našu junakinju već na prvim danima snimanja. Novi glumac koji se pojavljuje na setu je Lucas Winter, megapopularni američki idol tinejdžericama diljem svijeta i Norin holivudski crush iz serije koju je gledala dok je i sama bila tinejdžerica. Nakon što im se Lucas pridružio na setu priča je postala puno dinamičnija, puno uzbudljivija i s pregršt smiješnih scena. Neobična nezgoda sasvim slučajno će zbližiti Noru i Lucasa pa će se njih dvoje družiti i nakon snimanja, a Nora će upoznati hollywoodski život i s druge strane koju mi ostali ne vidimo. Treba staviti naglasak na to da priča nije tipični klišej, već sadrži popriličnu dozu realnosti i ozbiljnosti.

Radnja se odvija u sadašnjosti, realistično je prikazano sve što se dogodi ljudima koje najčešće proguta slava te onima koji upravljaju njihovim životima kad naglo postanu popularni. Kroz priču će vas voditi mlada moderna žena koja je spletom okolnosti zapela u ljubavnom trokutu te će morati odlučiti poslušati što joj govore srce i pamet, i donijeti važne odluke.

Autorici svaka čast na obavljenom poslu i već sad uspješnom romanu prvijencu. Zasigurno nije bio lak posao realizirati ideju i priču donijeti do čitatelja, pogotovo u ovoj našoj maloj zemlji. Pružimo još jednom podršku domaćim, a svjetskim autorima i ne propustite pročitati sjajan chick-lit roman ''Zvijezde među nama''.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara