Psujete k`o kočijaš? Izgleda da je to dobro za vašu liniju

Psujete k`o kočijaš? Izgleda da je to dobro za vašu liniju
Foto: Instagram
 
KAD ste bile male roditelji su vas učili kako je psovanje ružno i ne priliči ni jednoj dami. No sada kad ste odrasle sigurno vam tu i tamo izleti koja ružna riječ, a izgleda da je to zapravo i jako dobro za vašu liniju.
 
Već je poznato kako je psovanje ponekad odličan način rješavanja stresa i frustracija, no znanstvenici su sada dokazali i da povoljno utječe na vašu izdržljivost te mišićnu snagu.
 
Na sveučilištu Kalee provedeno ja istraživanje u kojem su sudionici morali psovati i zatim odraditi intenzivni trening na sobnom biciklu ili stisnuti uređaj koji mjeri snagu.
 
U oba slučaja psovanje je dovelo do značajnog poboljšanja u izvedbi, u usporedbi s onima koji su izvikivali "neutralne" riječi.
 
"Postojeća istraživanja već su dokazala kako psovanje pomaže ljudima u lakšem podnošenju boli, no sada se pokazalo i da ih čini jačima te izdržljivijima u vježbanju," objasnio je voditelj istraživanja Dr.Richard Stevens.
 
Iako su svjesni učinka psovanja na tijelo, znanstvenici još uvijek nisu sigurni što se tu točno događa. Izgleda da će psovanje i dalje ostati neistraženi misterij o kojem se treba još puno toga otkriti, ali sada bar imate dobar argument kad vas netko opomene zbog neprimjerenog izražavanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara