Rouge preporuka za vikend: Zabavni bestseler o modernim vješticama i magiji

Rouge preporuka za vikend: Zabavni bestseler o modernim vješticama i magiji
Foto: Instagram, Promo

ČESTO za neku ženu kažu da je vještica.

To praznovjerje toliko je ukorijenjeno u našoj kulturi da, neovisno o tome što nema nikakvih dokaza da su one ikada postojale, svejedno se koristi u svakodnevnom govoru i to najčešće kao uvreda. Razmislite malo…

No što ako u tome ima istine? I u Hrvatskoj je na Griču bilo raznih progona, a američka nas autorica vodi u notorno 17. stoljeće u Americi te se kroz tajanstvenu liniju predaka prebacujemo u New York 20. stoljeća, u godine kada su vladala Djeca cvijeća – magično doba samo po sebi. Ovo je priča o generacijama žena koje znaju da se prava magija skriva u srcu, a jedino prokletstvo je ljubav.

Za obitelj Owens ljubav je prokletstvo još od 1680., kad je Maria Owens osuđena kao vještica samo zato što je zavoljela pogrešnog muškarca. Stotinama godina kasnije u New Yorku, na pragu šezdesetih godina 20. stoljeća, Susanna Owens svjesna je da su njezina djeca – zahtjevna Franny, povučena Jet i karizmatični Vincent – opasno jedinstvena. Stoga Susanna određuje pravila kojih se moraju strogo pridržavati: nema šetnji po mjesečini, nema ploča za vračanje, nema svijeća ni crvenih cipela, nema mačaka ni gavrana.

I najvažnije: nikada, nikada se ne smiju zaljubiti. Ali kad djeca upoznaju svoju tetu Isabelle, koja živi u gradiću u Massachusettsu, počet će otkrivati obiteljske tajne i istinu o tome tko su oni doista. 

Roman "Pravila magije" sjajan je povratak Alice Hoffman članovima obitelji Owens, smješten u razdoblje koje je prethodilo njezinu najpoznatijem ekraniziranom romanu "Čarolije za svakodnevnu upotrebu", filmu u kojem su glumili Sandra Bullock, Nicole Kidman i Goran Višnjić.

Nakon izlaska, željno iščekivani roman postao je instant bestseler New York Timesa, a komplimenti su pljuštali sa svih strana. "Neodoljivo", ustvrdili su za roman u USA Today. Autorica bestselera Jodi Picoult je napisala:

"Čitati Alice Hoffman nalik je upadanju u dubok san, gdje su osjetila naglašena, a ljubav suvereno vlada. 'Pravila magije' nisu izuzetak – kad sam započela s pričom o dvjema sestrama i bratu koje je ljubav proklela, a očajnički tragaju za njom – poželjela sam da se nikada ne probudim."

Bez obzira na magiju i čarolije kojima je ova priča protkana, Alice Hoffman uvijek su najviše zanimali odnosi među likovima, veze koje nas spajaju.

Njezin povratak svijetu Owensovih stoga je raskošna, uzbudljiva i potresna priča o obitelji i snazi ljubavi, priča o tome postoji li lijek za ljubav. A odgovor je samo jedan – kolala magija našim venama ili ne. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara