Sedam stvari koje ubijaju strast u vezi

Sedam stvari koje ubijaju strast u vezi
Instagram

IAKO je ljubav najvažnija stvar u vezi, strast također igra vrlo važnu ulogu.

Kada nestane strasti, s vremenom i ljubav izblijedi, a vjerujemo da nitko od vas to ne priželjkuje sebi i svojem partneru. A ako ste primijetili da u vašoj vezi ima sve manje i manje strasti, moguće je da ste za to krivi sami, to jest neke vaše loše navike i zdravstveni problemi. Ovo je sedam mogućih načina kojima ubijate strast u vezi:

Loša prehrana

Ako ste na dijeti zbog dolaska ljeta, moguće je da ne jedete dovoljno, što može smanjiti seksualni nagon. To je i sasvim logično, jer manjim unosom kalorija tijelo će imati manje energije pa je vrlo vjerojatno da vam se neće dati trošiti je na aktivnosti pod plahtama.

Manjak sna

I ovo je sasvim logično. Ako spavate manje od šest sati dnevno, navečer ćete vjerojatno biti pospane i neće vam biti do seksa. Manjak sna negativno utječe i na muški libido jer dolazi do usporenog lučenja testosterona što umanjuje želju za seksom.

Kontracepcijske pilule

Brojna istraživanja o kontracepcijskim pilulama pokazala su da one kod žena mogu drastično umanjiti želju za seksom.  

Prejedanje

Ako ste navečer skloni prejedanju, teško da ćete nakon toga imati ikakvu želju za seksom. Pogotovo ako jedete hranu punu zasićenih masti koja može smanjiti dotok krvi u spolne organe pa ovo definitivno vrijedi i za muškarce.

Stres

Jedno istraživanje pokazalo je da su umor i stres glavni krivci za smanjenje seksualne želje kod čak 60 posto žena. Isti uzrok spominje se i kod smanjenja seksualne želje kod muškaraca.

Depresija

Depresija, baš kao i stres, negativno utječe na brojne aspekte života, pa tako i na libido, a dokazano je i da su neki antidepresivi odgovorni za seksualnu disfunkciju kod muškaraca.

Anemija

Ako ste anemični, svakako biste trebali u organizam unositi više željeza, a tako ćete povratiti i želju za seksom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara