Šest profesionalnih trikova uz koje ćete uvijek izgledati dobro na fotkama

Šest profesionalnih trikova uz koje ćete uvijek izgledati dobro na fotkama

Foto: Instagram

LAKO je ispasti dobro na selfiejima, no što kada vas fotografira netko drugi?
 
Tada ne možete vidjeti kako izgledate na kameri i nemate nekoliko pokušaja. Srećom, ekipa sa stranice Who What Wear razgovarala je s profesionalnom modnom fotografkinjom Garance Dore koja ima nekoliko super savjeta za poziranje uz koje više nećete ispasti loše na nijednoj fotki.
 
Pokažite lijevu stranu lica
 
 

Objavu dijeli 🦋 (@bellahadid)

 
Ne znate koja vam je bolja strana? Francuska modna fotografkinja kaže da je prema njenom iskustvu, ali i prema nekim istraživanjima, kod većine ljudi ljepša lijeva strana lica. Pokušajte vježbati ispred zrcala kako biste pronašli svoj najbolji kut.
 
Stavite jezik iza gornjih zuba
 
 

Objavu dijeli Leonie Hanne (@ohhcouture)

 
Vaš osmijeh će na fotografijama izgledati najprirodnije ako pozicionirate jezik iza gornjih zuba dok se smiješite za kameru, tvrdi fotografkinja. Također, ne zaboravite se smiješiti i očima, inače će vaš osmijeh izgledati lažno.
 
Pokušajte se opustiti
 
 
Što više razmišljate o tome kako ćete ispasti na fotki, to su veće šanse da ćete ispasti loše. Pokušajte se opustiti ispred kamere koliko god je to moguće, a trik koji će vam u tome malo pomoći jest da zatvorite oči i otvorite ih netom prije fotkanja te se pri tome pokušate nasmijati što prirodnije.
 
Dok sjedite, fotkajte se iz gornjeg kuta
 
 

Objavu dijeli elsa hosk (@hoskelsa)

 
Ako vas netko odluči fotografirati dok sjedite, zamolite ga da vas snimi iz gornjeg kuta. Pri tome lagano podignite glavu prema objektivu, a žele li izgledati vitkije, nagnite se malo unaprijed.
 
Dok stojite, fotkajte se iz donjeg kuta
 
 

Objavu dijeli Rosie HW (@rosiehw)

 
Ako želite izgledati više i vitkije na fotkama na kojima se vidite od glave do pete, zamolite nekoga da vas fotografira iz donjeg kuta. Vaše noge će tako izgledati fantastično, naglašava fotografkinja.
 
Nagnite glavu lagano u stranu
 
 

Objavu dijeli Olivia Culpo (@oliviaculpo)

 
Ako  gledate ravno u kameru, onda glavu lagano nagnite u jednu stranu kako biste svojim crtama lica podarili ovu dubinu, kaže fotografkinja.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara