Tri ključna pokazatelja da je vrijeme da promijenite posao

Tri ključna pokazatelja da je vrijeme da promijenite posao
Foto: Instagram

OSIM spavajući, velik dio svog života provedemo na poslu. 

Bilo da tek započinjete svoju karijeru ili ste već dugogodišnja radnica, ponekad je potrebno zastati i zapitati se jeste li zbilja na pravom mjestu. Ako niste zadovoljne trenutnim poslom, a jedino što vas zadržava je plaća, vrijeme je da se zapitate je li možda vrijeme za novo radno mjesto. 

Evo koje stavke trebate uzeti u obzir prije nego donesete svoju odluku. 

Vodstvo firme u kojoj se nalazite

Imati menadžment koji potiče svoje zaposlenike na razvitak i napredak ključan je za dobrobit radnog mjesta i zadovoljstvo radnika. Ako nikako niste zadovoljne svojim nadređenima te smatrate kako ne cijene vaš rad niti ostavljaju mjesta napretku, vrijeme je da ponovno preispitate vlastite vrijednosti i razmislite o ažuriranju životopisa. 

Sama organizacija u kojoj radite

Ako se vaše vrijednosti i stavovi ne podudaraju s onima koje zastupa tvrtka za koju radite, to je velik i dubok problem koji vam iz dana u dan stvara velike količine stresa i nezadovoljstva. Raditi u korist onoga što volite i podržavate oslobađajući je osjećaj koji nikako ne biste smjele uskraćivati same sebi. 

Posao koji obavljate 

Niste zainteresirane za svoj posao i potpuno vam je dosadan i beznačajan? Vrijeme je da razmislite ne samo o mijenjanju radnog mjesta, već i profesije. Uvijek se možete obratiti službama koje provode stručno savjetovanje kako bi vas usmjerile k putu koji bi vama mogao više odgovarati i ispunjavati vas. 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara