Trikovi za čišćenje zbog kojih će vaše omiljene bijele tenisice izgledati kao nove

Trikovi za čišćenje zbog kojih će vaše omiljene bijele tenisice izgledati kao nove
Foto: Pexels

LJUDI koji uspijevaju svoje bijele tenisice održati čistima ponekad nalikuju pravim čarobnjacima. Što god pokušavali, čini se da ništa ne djeluje? Pa, tajna je u nekoliko trikova zbog kojih će i vaše tenisice izgledati kao da ste ih tek kupili.

 Koristite bijeli lak za nokte kako biste prekrili ogrebotine i oštećenja

Jednostavno je. Ako primijetite male ogrebotine ili mrlje na svojim novim bijelim tenisicama, samo izvucite svoj omiljeni bijeli lak za nokte i njime napravite nekoliko poteza. Ovaj trk čini čuda.

Koristite maramicu, čarobnu gumicu za brisanje ili ocat za uklanjanje mrlja

Mnogi proizvođači su lansirali na tržište brojne magične pomoćnike, poput spužvica, maramica i gumica, koji vam pomažu održati vaše tenisice snježno bijelima. No, ako nemate ništa od toga pri ruci, operite ih i namočite u octu te ih lagano istrljajte kako biste uklonili mrlje.

Nikada ih ne perite u perilici rublja

Čak i ako koristite programe za osjetljivo rublje, perilice su pregrube za pranje tenisica.

Uz pomoć četkice za zube iščetkajte teško dostupna mjesta

Koristite staru četkicu za zube, toplu vodu i nježni sapun ako na vašim cipelama ima mrlja od prljavštine na teško dostupnim mjestima. 

Uvijek ih čuvajte u zatvorenom prostoru

Svoje bijele tenisice nikada ne ostavljajte vani. Već su bile dovoljno izložene UV zračenju što može dovesti do izbjeljivanja i neželjene promjene boje. Zato, kada ih ne nosite, čuvajte ih na hladnom i tamnom mjestu, savjetuje Who What Wear.

Koristite razrijeđeni izbjeljivač u malim količinama

Smije li se koristiti izbjeljivač na bijelim tenisicama? Da, ali u vrlo malim količinama. Odnosno, potrebno ga je razrijediti. Umočite četkicu za zube u dobivenu smjesu i lagano iščetkajte mrlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara