Zašto je fotografija 13 dugonogih ljepotica razbjesnila Instagram?

Zašto je fotografija 13 dugonogih ljepotica razbjesnila Instagram?

Foto: Instagram 

POSLJEDNJIH se godina u modnoj industriji sve više slavi raznolikost, no čini se da neki brendovi to još nisu shvatili.

Američki brend kupaćih kostima Solid & Stripes jedan je od njih, a svojom novom kampanjom razbjesnili su javnost. Na Instagramu su objavili niz fotki kojima su predstavili svoju novu kolekciju, a uslijedio je val kritika na račun njihova izbora modela. 

 
"Visoke, mršave i bijele - svi modeli izgledaju isto!", "Jesu li sve druge crne manekenke osim Jourdan bile zauzete?", "Više neću kupovati komade ovog brenda", samo su neki od brojnih negativnih komentara na kampanju čije su zvijezde 13 vitkih, dugonogih manekenki. 
 
 
A problem nije samo u tome što kampanja ne uključuje modele različitih veličina i oblika, već i to što su, osim Jourdan Dunn, sve ostale manekenke bjelkinje. 
 
 
"Koncept za našu novu kampanju osmislili smo prije 18 mjeseci i ideja je bila okupiti poznate manekenke koje će same sudjelovati u dizajnu kupaćih kostima za novu kolekciju te ih zatim nositi u kampanji. S naše strane, to se činio kao odličan potez za promjenu tradicionalnog odnosa između modela i brenda. Zvijezde naše kampanje su žene s različitim talentima i nismo imali namjeru nikoga isključiti. Ispričavamo se na nedostatku raznolikosti i obećavamo da ćemo se sljedeći put potruditi bolje," opravdao je svoju novu kampanju za Cosmopolitan direktor i osnivač brenda Isaac Ross.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara