Zdravstveno-stilska dilema: Trebate li nositi grudnjak čak i tijekom izolacije?

Zdravstveno-stilska dilema: Trebate li nositi grudnjak čak i tijekom izolacije?
Foto: Pexels

MNOGE žene su tijekom trajanja izolacije odlučile dati predah svojim grudima i osloboditi ih od grudnjaka. No, ima li to smisla i imali (ne)nošenje grudnjaka negativne posljedice?

Pomaže u izbjegavanju iritacija i komplikacija

Nažalost, većina žena i dalje nosi pogrešnu veličinu i tip grudnjaka, a dugoročno nošenje takvih grudnjaka može izazvati iritacije, crvenilo, pa čak i stvaranje cisti.

Ušteda novca

Priznajte, i u vašem ormaru se skrivaju različiti modeli grudnjaka, od onih sportskih do push-up grudnjaka. Svaki od njih ima svoju namjenu, ali i poprilično košta. Ako se dugoročno odreknete nošenja grudnjaka, logično, nećete morati ni investirati u njih, a vaš kućni budžet će biti značajno rasterećen.

Grudi se neće objesiti

Često se misli da upravo grudnjaci sprječavaju ovu estetski neugodnu pojavu. No, portal You Beauty tvrdi da je istina potpuno drugačija te da mišići u grudima slabe ako su one "naviknute" na umjetnu potporu, a rezultat nošenja grudnjaka na kraju može biti upravo ono što cijelo vrijeme izbjegavate - obješene grudi.

Lakše ćete disati

Bez zategnutog pojasa oko grudi lakše je disati!

Lakše ćete se kretati

Mnoge žene priznaju da se puno bolje osjećaju i lakše obavljaju svakodnevne aktivnosti ako pri tome ne nose grudnjak. Uostalom, ne postoji zakon koji naređuje da ga morate nositi, zar ne?

Izbjegavanje toksina

Glavobolja, bolovi u leđima, osip na koži i izloženost toksinima su simptomi koje kemikalije u grudnjaku uzrokuju vašem tijelu. Mnoge studije pokazuju da su se žene koje nisu nosile grudnjak osjećale puno bolje, imale manje glavobolja i rjeđe imale probleme s bolovima u leđima.

No, ako se bolje osjećate s grudnjakom, postoji i jedan razlog zašto biste trebali nastaviti s navikom nošenja.

Nošenje grudnjaka povećava samopouzdanje

Možda ćete se osjećati samouvjerenije i ženstvenije ako ste sigurni da grudnjak vaše grudi drži na mjestu i lijepo ih oblikuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara