"Zločesti" prijatelji su najbolji koje možete imati u životu

"Zločesti" prijatelji su najbolji koje možete imati u životu

Foto: Instagram

DOPUSTITE nam da vam prvo objasnimo na što mislimo pod terminom "zločesti".

Kao prvo, to su prijatelji kakve ima baš svatko od nas. To su oni koji će vas gurati naprijed čak i onda kada ne želite da vam to itko radi. To su oni koji će vam iskreno reći kada ste u krivu te da neki frajer nije za vas, koliko god vi bile zaljubljene.

To su oni koji će vam bez zadrške reći da je vrijeme da se saberete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
A sudeći prema znanosti, to su najbolji prijatelji koje možete imati u životu. Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Psychological Science, a slijedi kratko i jasno objašnjenje zašto je to tako.

"Takvi su ljudi okrutni kako bi postigli nešto dobro. Oni će svjesno odlučiti da vam kažu istinu za koju znaju da će vas povrijediti, jer znaju da će to imati neke koristi za vas, čak i ako to neće imati neke koristi za njih", otkrivaju istraživači.

Nekim ljudima ponekad treba upravo takav poziv za buđenje pa u tom slučaju cilj opravdava sredstvo, čak i ako je ono vrlo neugodno za nekoga do koga nam je očito stalo.

No, vrlo je važno da znate razlikovati pravog i iskrenog prijatelja koji vam doista želi pomoći od onog koji nije okrutan da bi vam pomogao, već zato što je to njegova istinska priroda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara