100 GODINA ŠPORTA NA SVEUČILIŠTU U ZAGREBU: H.A.Š.K - MLADOST

Na prigodnoj svečanosti danas je u prostorijama Školske knjige predstavljena reprezentativna monografija "100 godina športa na Sveučilištu u Zagrebu: H.A.Š.K. Mladost".

Predsjednik Uprave Školske knjige Ante Žužul istaknuo je da je monografija originalno pisano djelo koje govori o športskim aktivnostima zagrebačkog sveučilištaraca u proteklih sto godina, od 1903. do 2003. Recezenti knjige Mato Bartoluci i Mario Jareb naglasili su da je njena najveća vrijednost što su autori precizno i sistematično zabilježili riječju i slikom najvažnije športske događaje od osnutka Akademskog kluba do danas, pa se preko monografije mogu pratiti i društvene i političke prilike u proteklom stoljeću.

Predsjednik HAŠK Mladosti Damir Karlović posebno je zahvalalio doajenu hrvatskog sportskog novinarstva Žarku Susiću po čijim je idejama izrađen koncept knjige u čijoj su realizaciji, kao autori tekstova, sudjelovali Luka Bajakić, Damir Karlović, Bojan Mijatović, Stevo Polojac, Žarko Susić i Marin Šarec.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni urednik monografije Kruno Sabolić riječi zahvale uputio je brojnim autorima priloga o pojedinim klubovima i istaknuo da je želja svih bila zabilježiti sve relavantne ljude, fotografije, faksimile, dokumente i događaje, koji su na bilo koji način utjecali na sportski život Sveučilišta u Zagrebu u proteklih sto godina.

(Hina) ad ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara