14 hrvatskih skijaša i skijašica na SP-u u Beaver Creeku

14 hrvatskih skijaša i skijašica na SP-u u Beaver Creeku

Foto: Hina

ČAK devetorica skijaša i pet skijašica predstavljat će hrvatsko alpsko skijanje na Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku i Vailu, koje je na programu od 2. do 15. veljače.

Ivica Kostelić predvodi 14-eročlanu hrvatsku alpsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku i Vailu. U sastavu reprezentacije su devetorica skijaša i pet skijašica, a najzaposleniji će biti Leona Popović, Andrea Komšić i Natko Zrnčić-Dim.

Leona Popović, osvajačica zlatnog slalomskog odličja na Zimskom europskom olimpijskom festivalu mladih, i Andrea Komšić nastupit će u svih šest disciplina: 3.2. u superveleslalomu, 6.2. u spustu, 9.2. u alpskoj kombinaciji, 10.2. u 'team eventu', 12.2. u veleslalomu te 14.2. u slalomu. Natko Zrnčić-Dim će propustiti samo veleslalomsku utrku, a na startu se pojaviti u superveleslalomu (4.2.), spustu (7.2.), alpskoj kombinaciji (8.2.), 'team eventu' (10.2.) i slalomu (15.2.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najboljeg hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića planirana su četiri starta: u superveleslalomu, alpskoj kombinaciji, 'team eventu' i slalomu. Najviše izgleda za osvajanje svog četvrtog odličja Ivica Kostelić ima u alpskoj kombinaciji, u kojoj je i na posljednjem Svjetskom prvenstvu, 2013. u Schladmingu, osvajanjem srebrne medalje popunio kolekciju. Dvije godine prije u Garmischu bio je brončani u superveleslalomu, a 2003. u St. Moritzu postao je svjetskim slalomskim prvakom.

Osim Kostelića i Zrnčić-Dima na Svjetskom prvenstvu će nastupiti još Filip Zubčić ('team event', veleslalom i slalom), Istok Rodeš (superveleslalom, spust, alpska kombinacija), Matej Vidović (slalom), Elias Kolega (veleslalom), Sebastian Brigović (veleslalom), William Vukelić (veleslalom) i Max Urllich (superveleslalom, spust, alpska kombinacija).

Uz Leonu Popović i Andreu Komšić u SAD-u će na startu biti još i Sofija Novoselić ('team event', slalom), Saša Tršinski (veleslalom) i Iva Mišak (veleslalom, slalom).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara