Antonija Mišura osvaja Francuze: "Košarkaški model iz Draženovog grada"

Antonija Mišura osvaja Francuze: "Košarkaški model iz Draženovog grada"

Screenshot (L`Equipe), Foto: Hina

ANTONIJA MIŠURA oduševila je Francusku, gdje od 2013. godine igra za Toulouse. Lijepa Šibenčanka redovito je u vrhu u izborima najljepših sportašica svijeta, ali pažnju medija sve više privlači i svojim izdanjima na terenu.
 
"Najseksi sportašica Olimpijskih igara u Londonu", opisuje se Mišura u opširnoj reportaži u francuskom L'Equipeu, u kojoj se osim o komplimentima na njen izgled komentira i njen košarkaški razvoj.
 
"Brza je, s loptom i bez nje. Pokazuje agresiju i ide na koš, a u posljednje vrijeme sve manje griješi", priča o jednoj od svojih najboljih igračica trener Toulousea Jerome Fournier.
 
"Uspijeva joj sve što želi pokazati na parketu. U obrani bi ipak trebala praviti manje pogreška i imati veću koncentraciju. Samo joj to nedostaje da bude među vrhunskim košarkašicama", dodaje Fournier.
 
 
 
Antonija, 26-godišnja Šibenčanka, oduševljava i svoje suigračice igrom i nesebičnošću.
 
"Izrazito je okretna, perfektna suigračica kojoj je kolektiv ispred svega. Divna je osoba i za druženje izvan terena", smatra Sofie Hendrickx, belgijska košarkašica Toulousea.
 
"Titule ljepotice mi ne mijenjaju život"
 
Kada ime hrvatske košarkašice upišete na Google, pomislit ćete da se radi o popularnoj manekenki...
 
"Ne bih se nazvala popularnom osobom. Titule ljepotice mi gode, ali ne mijenjaju moj život. Igram košarku već 16 godina i znam koliko je potrebno odricanja i rada kako bi igrali ovaj sport na visokom nivou."
 
"Dražen me inspirira"
 
Mišura dolazi iz grada koji je najpoznatiji po Draženu Petroviću, najboljem hrvatskom košarkašu u povijesti koji je poginuo u prometnoj nesreći sa samo 28 godina. 
 
"Gledala sam sve njegove snimke. Bio je poseban momak, neviđeni talent i, što je najvažnije, nikada nije odustajao. Dražen je osoba koja me inspirira i zbog koje znam da talent mora beskonačno raditi na sebi."
 
Dečko zbog Antonije preselio u Francusku
 
Djetinjstvo joj je obilježio rat.
 
"Imala sam tri godine kada je počeo rat u bivšoj Jugoslaviji. S majkom i sestrom sam gledala kako padaju bombe iz zrakoplova, koje gotovo nikad ne vidite, ali ih čujete."
 
Je li joj želja zaigrati u najjačoj ligi na svijetu, ženskoj verziji NBA lige?
 
"A kome nije? Međutim, svjesna sam da trebam rasti, trenirati i napredovati. Vjerujem u sebe", poručila je Mišura, s kojom je u Toulouse preselio i njen dečko Marko Sandrić, također košarkaš.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara