BBB jedan od dva najvažnija datuma skupine slave koncertom prve lige ZG punka!

BBB jedan od dva najvažnija datuma skupine slave koncertom prve lige ZG punka!

Foto: BBB

"OTPOR SISTEMU!", poznati je slogan i kredo Bad Blue Boysa, pod kojim se sutra (petak) od 20 sati u zagrebačkom "Željzničaru" održava koncert obilježavanja 24. godišnjice velikih nereda prije neodigrane utakmice Dinama i Crvene zvezde 13. svibnja 1990. na Maksimiru, što mnogi BBB-i smatraju početkom rata u Hrvatskoj.

Kako bi dostojno obilježili datum koji je pripadnicima ove skupine po važnosti odmah uz onaj osnutka skupine (17. ožujka), BBB organiziraju koncert u prostoru nekadašnjeg kluba "Željezničar", gdje će nastupiti bendovi "Pigsty and the barell squad", "Pankreas" i "Šank?!"
 
Boysi objašnjavaju zašto su baš ove žestoke bendove punk bendove pozvali da im uveličaju proslavu:
 
"Povezanost punka i navijačke subkulture u Zagrebu duboka je i postoji od samih početaka naše grupe. Beskompromisni bunt, život na marginama društva i vječni sukob sa nametnutim autoritetima glavne su karakteristike Dinamovih navijača bile i ostale do danas.
 
Mangupi sa zagrebačkih ulica, svojevremeno i najglasniji protivnici tadašnjeg režima i njegovi najglasniji kritičari, među prvima su početkom devedesetih starke i jeans zamijenili vojničkim čizmama i maskirnim hlačama, uzeli oružje u ruke i stali na barikade da obrane svoju Domovinu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Devedesetih, kada se tadašnja vlast poigravala sa imenom i poviješću Svetog kluba, na putu policijskim pendrecima i političkoj samovolji stajali su mladići u spitkama i martama, i tada, kao i osamdesetih, izvrgavani ruglu gradske "gospode", zaglupljenih masa, korumpiranih novinara i još korumpiranijih političara.
 
Za mnoge se mijenjaju vremena kako godine prolaze, ali za nas se malo toga mijenja… Mase su gluplje nego ikad, mediji su obični reklamni panoi raznih moćnika i njihovih korporacija, policija i dalje pleše onako kako glavonje sviraju, vlast je najveći neprijatelji svog vlastitog naroda, a sustav je brutalniji i perfidniji nego ikada.
 
Ali i danas na barikadama stoje neki novi klinci…"
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara