Baldasar: Ideja o Euru u Splitu je smijurija! Spaladium Arenu istražuje USKOK, to je veći problem od Hajduka!

Foto: Gaurina / Cropix

DORH trenutno istražuje situaciju oko Spaladium Arene. Potvrdio je to danas splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, koji je naglasio kako je Spaladium arena daleko najveći gradski problem, veći i od Hajduka i KK Split.

>>> Šuker i Jovanović grade stadion, Euro 2012. u Zagrebu? 

"Ne mogu se miješati u posao DORH-a. Problem je, zaista, u pravom smislu višestruko kompliciran. Nije samo jedan ugovor, nego su tu i banke umiješane, a tu su i tri tvrtke koje su sve tri u predstečajnoj nagodbi od kojih je jedna u vrlo lošoj situaciji. Ne možemo ništa napraviti dok ne riješimo pravno pitanje. Problem je i u tome da ja ne mogu sada otići tamo jer je ona pod ingerencijom IGH", rekao je Baldasar za Media Servis.

"Plan je da se do kraja, a možda i malo prije, raščisti ova situacija. Za nikog ne valja ova situacija. Mislim da je to od početka sve bilo naopako. Problem je na samom početku bio u ondašnjoj politici i svi su ostali šuteći, a onda je struka dokazala da je moguće nemoguće. Najjednostavniji put bi bio da se razvrgnu svi ugovori, naprave novi i da ta dvorana dođe Gradu Splitu pod punu ingerenciju s tim da napravi nove ugovore s bankama", istaknuo je splitski gradonačelnik.

Dobro ga je nasmijala ideja da bi se Europsko nogometno prvenstvo 2020 moglo igrati u Splitu: "Za mene je to smijurija, prvorazredna smijurija. Hoćemo li graditi dvoranu ili stadion? Gradimo stadion. Za prvenstvo, koje, 2020. godine? Gradimo novi stadion, kad je bal nek' je maskenbal".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara